Mango-avocadosalsa
Home / Recepten / Dips & Sauzen / Mango-avocadosalsa
Mango-avocadosalsa

Mango-avocadosalsa

Dips & Sauzen
Vegan

8

Portie(s)

0 minuten

Voorbereiding

10 minuten

Bereidingstijd

Snijden & mengen

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Gezonde vetten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 113 calorieën per portie

11,6 gr koolhydraten

1,1 gr eiwitten

7,5 gr vetten

Ingrediënten

- 2 eetrijpe mango's
- 2 eetrijpe avocado's
- 1/2 rode peper
- 200 gr zoete trostomaten
- 1 limoen
- 10 gr verse koriander
- 1/2 rode ui
- Zout
- Peper

Benodigheden

- Koksmes
- Snijplank
- Kom

Hoe maak je een gezonde salsa van mango en avocado?

De vetten in dit recept mogen dan misschien in grotere mate aanwezig zijn dan de eiwitten, maar dat maakt dit gerecht alles behalve ongezond. De vetten zijn namelijk afkomstig uit de avocado's en de olijfolie en dat zijn gezonde onverzadigde vetten, die het lichaam nodig heeft. Daarnaast zorgen de mango's ook nog eens voor een goede dosis vitaminen en vezels. Deze salsa is niet alleen heel gezond, maar ook nog eens erg lekker. Genoeg redenen om het een keer te proberen.. of vaker!

Bereidingswijze

Stap 1

Schil de mango's, verwijder de pit en snijd in kleine blokjes van ca. 1x1 cm. Doe hetzelfde met de avocado's.

Stap 2

Meng in de kom de mango met de avocado en de eetlepel olijfolie.

Stap 3

Snijd de limoen doormidden en knijp het sap uit boven de kom.

Stap 4

Pluk de koriander, snijd deze fijn en voeg toe aan de kom.

Stap 5

Snijd de tomaten in grove stukken, de peper fijn en snipper de ui. Voeg ook dit vervolgens toe aan de inhoud van de kom.

Stap 6

Roer het geheel door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 7

Geniet ervan!

Tip! Probeer ook eens deze Mexicaanse tomatensalsa.