Vetarme pompoenhummus
Home / Recepten / Dips & Sauzen / Vetarme pompoenhummus
Vetarme pompoenhummus

Vetarme pompoenhummus

Dips & Sauzen
Vegan

10

Portie(s)

20 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 55 calorieën per portie

6,2 gr koolhydraten

2,4 gr eiwitten

1,9 gr vetten

Ingrediënten

- 750 gr Pompoenblokjes
- 200 ml Light kokosmelk
- 200 gr Kikkererwten (uitlekgewicht)
- 1 el Citroensap
- 2 teentjes knoflook
- 2 tl Kerriepoeder
- Chilipoeder (naar eigen smaak)
- Zout (een snufje)
- Peper (een snufje)

Benodigheden

- Oven
- Bakpapier
- Bakplaat
- Blender of staafmixer
- Zeef of vergiet
- Knoflookpers

Hoe maak je een lekkere hummus met minder dan 2% vet?

Hummus is iets dat ik heel graag eet op bijvoorbeeld brood of als dip voor bij verschillende snacks. Het probleem met hummus uit de supermarkt is echter dat het vaak best vet is. Soms bestaat het voor bijna 20% uit vet. Over het algemeen zijn dit gezonde (onverzadigde) vetten, maar deze reserveer je misschien liever voor een andere uitgave in je calorieportemonnee. Deze heerlijke zelfgemaakte pompoenhummus bevat maar 1,9 gram vet per 100 gram en daarmee kun je het gerust iedere dag eten.

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Stap 2

Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en schuif deze vervolgens in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 3

Grill de pompoenblokjes ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven tot deze zacht zijn geworden.

Stap 4

Laat in de tussentijd de kikkererwten uitlekken in de zeef of het vergiet.

Stap 5

Haal de pompoenblokjes uit de oven en laat ze ca. 10 minuten afkoelen. 

Stap 6

Doe de pompoenblokjes in de blender samen met de kikkererwten, uitgeperste knoflook, chilipoeder, kerriepoeder, citroensap en de kokosmelk en maal tot een glad mengsel.

Stap 7

Proef de hummus en breng op smaak met zout en peper.

Stap 8

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te eten als snack met stengels van komkommer, bleekselderij of wortel, maar ook als beleg op een broodje.