Bietencarpaccio met dadels en honing
Home / Recepten / Feestdagen / Bietencarpaccio met dadels en honing
Bietencarpaccio met dadels en honing

Bietencarpaccio met dadels en honing

Feestdagen
Vegetarisch

4

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

0 minuten

Bereidingstijd

Snijden

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 140 calorieën per portie

20,7 gr koolhydraten

5,8 gr eiwitten

2,5 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 400 gr rode biet (voorgekookt)
- 1 rode ui
- 20 gr rucola
- 80 gr cottage cheese
- 60 gr zachte dadels (zonder pit)
- 20 gr Italiaanse salade pittenmix
- 20 gr honing
- 20 gr balsamicoazijn
- Zout en peper (naar smaak)

Benodigdheden

- Mandoline (of eventueel een kaasschaaf)

Hoe maak je een snelle bietencarpaccio?

Of je nou je gasten tijdens de feestdagen een heerlijk en makkelijk voorgerecht wil voorschotelen of 's zomers in de tuin wil genieten van een simpel fris gerechtje: deze bietencarpaccio kan eigenlijk altijd wel. Het is klaar in een handomdraai en bevat slechts 140 calorieën per portie!

Bereidingswijze

Stap 1

Laat de bieten uitlekken en snijd er met de mandoline dunne plakjes van.

Stap 2

Maak de borden op en ga hierbij van groot naar klein naar groot met de ingrediënten. Je begint uiteraard met de plakjes rode biet, gevolgd door de rucola, de rode ui in halve ringen, de dadels in blokjes, de cottage cheese en de saladepittenmix.

Stap 3

Eindig met de dressing van honing en balsamicoazijn en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Stap 4

Geniet ervan!