

Bietencarpaccio met dadels en honing
4
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
0 minuten
Bereidingstijd
Snijden
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 140 calorieën per portie
20,7 gr koolhydraten
5,8 gr eiwitten
2,5 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een snelle bietencarpaccio?
Of je nou je gasten tijdens de feestdagen een heerlijk en makkelijk voorgerecht wil voorschotelen of 's zomers in de tuin wil genieten van een simpel fris gerechtje: deze bietencarpaccio kan eigenlijk altijd wel. Het is klaar in een handomdraai en bevat slechts 140 calorieën per portie!
Bereidingswijze
Stap 1
Laat de bieten uitlekken en snijd er met de mandoline dunne plakjes van.
Stap 2
Maak de borden op en ga hierbij van groot naar klein naar groot met de ingrediënten. Je begint uiteraard met de plakjes rode biet, gevolgd door de rucola, de rode ui in halve ringen, de dadels in blokjes, de cottage cheese en de saladepittenmix.
Stap 3
Eindig met de dressing van honing en balsamicoazijn en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Stap 4
Geniet ervan!