Gezonde appelbeignets uit de koekenpan
Home / Recepten / Feestdagen / Gezonde appelbeignets uit de koekenpan
Gezonde appelbeignets uit de koekenpan

Gezonde appelbeignets uit de koekenpan

Feestdagen
Vegetarisch

14

Portie(s)

35 minuten

Voorbereiding

5 minuten

Bereidingstijd

Koekenpan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 92 calorieën per portie

8,4 gr koolhydraten

2,2 gr eiwitten

3,9 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 125 gr havermout
- 2 appels (Elstar)
- 30 ml agavesiroop
- 2 tl kaneel
- 200 ml magere melk
- 15 gr bakpoeder
- 3 el zonnebloemolie (om in te bakken)

Benodigdheden

- Koekenpan met goede anti-aanbaklaag
- Appelboor
- Schilmesje
- Beslagkom
- Blender

Hoe maak je gezonde appelbeignets?

Met oud en nieuw hebben we ieder jaar weer wat moois te vieren en daar hoort uiteraard een smaakvolle lekkernij bij. Helaas zijn oliebollen en appelbeignets niet de meest gezonde snack omdat ze worden gefrituurd en dat maakt ze uiteraard erg vet. Gelukkig bestaat er ook deze versie van Bourgondisch Fit die wordt gemaakt van havermout en niet in de frituur, maar in de koekenpan wordt gebakken. Zo begin je het nieuwe jaar zonder een gapend gat in het saldo van je calorieportemonnee. De beste wensen!

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de havermout in de blender en maal er havermeel van.

Stap 2

Doe de havermeel in de beslagkom en meng dit met het bakpoeder, een snufje kaneel en zout, de magere melk en het ei. 

Stap 3

Roer de inhoud van de beslagkom tot een egaal mengsel en zet de kom even opzij.

Stap 4

Schil de appels, verwijder het klokhuis met de appelboor en snijd de appel in ongeveer 7 gelijke schijven per appel van ca. 1 cm dik. 

Stap 5

Doe de appels in een andere kom en bedek deze met de overgebleven kaneel en de agavesiroop.

Stap 6

Hussel het geheel zodat alle appels met kaneel en agavesiroop zijn bedekt.

Stap 7

Zet de koekenpan (met goede anti-aanbaklaag) op het vuur met 1,5 eetlepel zonnebloemolie en laat de olie heet worden.

Stap 8

Haal 4-5 schijven door het beslag, zodat beide kanten ermee bedekt zijn.

Stap 9

Bak de appelbeignets in ca. 5 minuten goudbruin in de koekenpan en keer ze halverwege een keer om. Doe dit met alle schijven en voeg tussendoor waar nodig een klein scheutje zonnebloemolie toe.

Stap 10

Leg de appelbeignets op een keukenpapiertje en dep het vet van de bovenkant eveneens met een keukenpapiertje. 

Stap 11

Bestrooi de appelbeignets met een topping naar keuze.

Stap 12

Geniet ervan!