

Krachtige Kruidnoten
6
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
20 minuten
Bereidingstijd
Oven
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept is
Rijk aan eiwitten
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 276 calorieën per portie
39,9 gr koolhydraten
11,3 gr eiwitten
7,1 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je gezonde kruidnoten (pepernoten)?
Wanneer de dagen kouder en donkerder worden is het verleidelijk om 's avonds op de bank te ploffen met een zak kruidnoten op schoot. Helaas is dit niet al te voordelig voor de calorieportemonnee en zal je na zo'n avond flink moeten zwoegen in de sportschool om de balans te herstellen. Gelukkig is er ook deze gezonde versie die wordt gemaakt van havermout, dadels, honing en Griekse Yoghurt. Daarmee kan je op de bank ploffen zonder schuldgevoel. Fijn hè!
Bereidingswijze
Stap 1
Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Maal de havermout tot havermeel in de blender of keukenmachine.
Stap 3
Meng het havermeel in de beslagkom met het proteïnepoeder, bakpoeder, de speculaaskruiden en de kaneel.
Stap 4
Doe de dadels (zonder pit) in de blender samen met de honing, Griekse yoghurt, magere melk en de olijfolie.
Stap 5
Maal er een egaal beslag van en voeg het geheel toe aan de beslagkom.
Stap 6
Kneed met je handen een stevige deegbal van het beslag.
Tip! Maak je handen nat onder de kraan als het beslag te veel blijft kleven om er een bal van te maken.
Stap 7
Pluk telkens kleine bolletjes van de deegbal en leg deze op de bakplaat.
Stap 8
Druk de bolletjes zachtjes plat met de achterkant van een theelepel.
Tip! Blijft het beslag kleven aan de lepel, maak dan ook deze nat onder de kraan.
Stap 9
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de kruidnoten in ca. 15 tot 20 minuten knapperig en goudbruin.
Stap 10
Laat de kruidnoten afkoelen en nagaren buiten de oven.
Stap 11
Geniet ervan!