Krachtige Kruidnoten
Home / Recepten / Feestdagen / Krachtige Kruidnoten
Krachtige Kruidnoten

Krachtige Kruidnoten

Feestdagen
Vegetarisch

6

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 276 calorieën per portie

39,9 gr koolhydraten

11,3 gr eiwitten

7,1 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 250 gr havermout
- 100 gr zachte dadels
- 50 gr honing
- 100 gr Griekse yoghurt (10%)
- 100 ml magere melk
- 1 el olijfolie
- 2 el speculaaskruiden
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 1 schep proteïnepoeder (vanille of chocolade)

Benodigdheden

- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Blender of keukenmachine
- Beslagkom

Hoe maak je gezonde kruidnoten (pepernoten)?

Wanneer de dagen kouder en donkerder worden is het verleidelijk om 's avonds op de bank te ploffen met een zak kruidnoten op schoot. Helaas is dit niet al te voordelig voor de calorieportemonnee en zal je na zo'n avond flink moeten zwoegen in de sportschool om de balans te herstellen. Gelukkig is er ook deze gezonde versie die wordt gemaakt van havermout, dadels, honing en Griekse Yoghurt. Daarmee kan je op de bank ploffen zonder schuldgevoel. Fijn hè!

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2

Maal de havermout tot havermeel in de blender of keukenmachine.

Stap 3

Meng het havermeel in de beslagkom met het proteïnepoeder, bakpoeder, de speculaaskruiden en de kaneel.

Stap 4

Doe de dadels (zonder pit) in de blender samen met de honing, Griekse yoghurt, magere melk en de olijfolie.

Stap 5

Maal er een egaal beslag van en voeg het geheel toe aan de beslagkom.

Stap 6

Kneed met je handen een stevige deegbal van het beslag.

Tip! Maak je handen nat onder de kraan als het beslag te veel blijft kleven om er een bal van te maken.

Stap 7

Pluk telkens kleine bolletjes van de deegbal en leg deze op de bakplaat.

Stap 8

Druk de bolletjes zachtjes plat met de achterkant van een theelepel.

Tip! Blijft het beslag kleven aan de lepel, maak dan ook deze nat onder de kraan.

Stap 9

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de kruidnoten in ca. 15 tot 20 minuten knapperig en goudbruin.

Stap 10

Laat de kruidnoten afkoelen en nagaren buiten de oven.

Stap 11

Geniet ervan!