

Pompoenrollade met spinazie, ricotta en pistachenoten
10
Portie(s)
10 minuten
Voorbereiding
60 minuten
Bereidingstijd
Oven & pan
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig calorieën
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 151 calorieën per portie
14,4 gr koolhydraten
5,6 gr eiwitten
8,6 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een heerlijke pompoenrollade?
Soms wil je nét iets meer uitpakken wanneer je voor mensen gaat koken en iets feestlijks op tafel toveren. Een rollade is daar doorgaans erg goed voor geschikt, maar wanneer iemand in je gezelschap vegetarisch eet houdt dat gauw op. Gelukkig kun je deze feestelijke vegetarische pompoenrollade met spinazie, ricotta en pistachenoten op tafel toveren. Leuk om te serveren als hoofdgerecht tijdens de feestdagen, maar ook de rest van het jaar uitstekend geschikt om je gasten mee te verwennen.
Tip! Lekker om te serveren met aardappelpuree, of wat dacht je van deze pommes duchesse
Bereidingswijze
Stap 1
Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier, verwarm de oven voor op 200 graden celcius en laat de spinazie ontdooien in een kommetje.
Stap 2
Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder met een eetlepel de zaden en de draadjes die achterblijven.
Stap 3
Leg beide helften met de snijkant naar boven op de bakplaat en vet deze in met maximaal een eetlepel olijfolie.
Stap 4
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en grill de pompoen ca. 40 minuten.
Stap 5
Maak in de tussentijd de vulling. Zet de koekenpan op het vuur met de overgebleven olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui tot deze glazig ziet.
Stap 6
Voeg daarna ook de rode peper toe en bak deze nog ca. 2 minuten mee.
Stap 7
Pers de teen knoflook uit, voeg toe aan de koekenpan en bak ook nog ca. 1 minuut mee.
Stap 8
Doe de ontdooide spinazie in de zeef en druk met een lepel het vocht eruit.
Stap 9
Bak de spinazie nog een paar minuten mee en draai vervolgens het vuur uit.
Stap 10
Haal de pompoen uit de oven wanneer deze klaar is en laat de oven aan staan.
Stap 11
Schep met een eetlepel het vruchtvlees uit de pompoen tot je een rand van ca. 2-3 cm overhoudt.
Stap 12
Hak het vruchtvlees en de salie fijn en voeg dit samen met de ricotta toe aan het mensel in de koekenpan.
Stap 13
Roer het geheel goed door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.
Stap 14
Vul de beide helften van de pompoen met het mengsel uit de pan.
Stap 15
Verdeel de cashewnoten over de twee helften en druk de noten zachtjes met een lepel aan zodat ze goed blijven zitten.
Stap 16
Verdeel de geraspte kaas over één helft van de pompoen en leg de andere helft er vervolgens bovenop met de snijkant naar beneden.
Stap 17
Bind de beide helften samen door het braadtouw een aantal keer om de pompoen heen te wikkelen en vast te knopen.
Stap 18
Bak de pompoenrollade nog ca. 20 minuten af in de oven.
Stap 19
Laat de pompoenrollade ca. 10 minuten afkoelen alvorens deze aan tafel aan te snijden en te serveren.
Stap 20
Geniet ervan!