Pompoenrollade met spinazie, ricotta en pistachenoten
Home / Recepten / Feestdagen / Pompoenrollade met spinazie, ricotta en pistachenoten
Pompoenrollade met spinazie, ricotta en pistachenoten

Pompoenrollade met spinazie, ricotta en pistachenoten

Feestdagen
Vegetarisch

10

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

60 minuten

Bereidingstijd

Oven & pan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 151 calorieën per portie

14,4 gr koolhydraten

5,6 gr eiwitten

8,6 gr vetten

Ingrediënten

- 1 Flespompoen
- 250 gr spinazie (diepvries)
- 1 witte ui (groot)
- 50 gr pistachenoten
- 50 gr belegen geraspte kaas (30+)
- 100 gr ricotta
- 10 gr verse salie
- 1 teentje knoflook (groot)
- 3 el olijfolie
- Zout en peper (naar smaak)

Benodigdheden

- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Braadtouw
- Knoflookpers
- Snijplank
- Koksmes
- Koekenpan

Hoe maak je een heerlijke pompoenrollade?

Soms wil je nét iets meer uitpakken wanneer je voor mensen gaat koken en iets feestlijks op tafel toveren. Een rollade is daar doorgaans erg goed voor geschikt, maar wanneer iemand in je gezelschap vegetarisch eet houdt dat gauw op. Gelukkig kun je deze feestelijke vegetarische pompoenrollade met spinazie, ricotta en pistachenoten op tafel toveren. Leuk om te serveren als hoofdgerecht tijdens de feestdagen, maar ook de rest van het jaar uitstekend geschikt om je gasten mee te verwennen.

Tip! Lekker om te serveren met aardappelpuree, of wat dacht je van deze pommes duchesse

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier, verwarm de oven voor op 200 graden celcius en laat de spinazie ontdooien in een kommetje.

Stap 2

Snijd de flespompoen in de lengte doormidden en verwijder met een eetlepel de zaden en de draadjes die achterblijven.

Stap 3

Leg beide helften met de snijkant naar boven op de bakplaat en vet deze in met maximaal een eetlepel olijfolie.

Stap 4

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en grill de pompoen ca. 40 minuten.

Stap 5

Maak in de tussentijd de vulling. Zet de koekenpan op het vuur met de overgebleven olijfolie en fruit hierin de gesnipperde ui tot deze glazig ziet.

Stap 6

Voeg daarna ook de rode peper toe en bak deze nog ca. 2 minuten mee.

Stap 7

Pers de teen knoflook uit, voeg toe aan de koekenpan en bak ook nog ca. 1 minuut mee.

Stap 8

Doe de ontdooide spinazie in de zeef en druk met een lepel het vocht eruit.

Stap 9

Bak de spinazie nog een paar minuten mee en draai vervolgens het vuur uit.

Stap 10

Haal de pompoen uit de oven wanneer deze klaar is en laat de oven aan staan.

Stap 11

Schep met een eetlepel het vruchtvlees uit de pompoen tot je een rand van ca. 2-3 cm overhoudt.

Stap 12

Hak het vruchtvlees en de salie fijn en voeg dit samen met de ricotta toe aan het mensel in de koekenpan.

Stap 13

Roer het geheel goed door elkaar en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 14

Vul de beide helften van de pompoen met het mengsel uit de pan.

Stap 15

Verdeel de cashewnoten over de twee helften en druk de noten zachtjes met een lepel aan zodat ze goed blijven zitten.

Stap 16

Verdeel de geraspte kaas over één helft van de pompoen en leg de andere helft er vervolgens bovenop met de snijkant naar beneden.

Stap 17

Bind de beide helften samen door het braadtouw een aantal keer om de pompoen heen te wikkelen en vast te knopen.

Stap 18

Bak de pompoenrollade nog ca. 20 minuten af in de oven.

Stap 19

Laat de pompoenrollade ca. 10 minuten afkoelen alvorens deze aan tafel aan te snijden en te serveren.

Stap 20

Geniet ervan!