Rijkgevulde groentefrittata met zoete aardappel
Home / Recepten / Lunch / Rijkgevulde groentefrittata met zoete aardappel
Rijkgevulde groentefrittata met zoete aardappel

Rijkgevulde groentefrittata met zoete aardappel

Lunch
Vegetarisch

2

Portie(s)

20 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 464 calorieën per portie

32,6 gr koolhydraten

30,4 gr eiwitten

23,6 gr vetten

Ingrediënten

- 6 eieren
- 25 gr Belegen kaas 30+ (geraspt)
- 200 gr Zoete aardappel
- 150 gr Bladspinazie
- 100 gr Champignons
- 1/3 courgette
- 1/2 prei
- 1 rode ui
- 1/2 peper (je kunt ook meer gebruiken)
- 1 grote teen knoflook
- Olijfolie (om in te bakken)
- Zout
- Peper

Benodigheden

- Ovenbestendige braadpan (liefst van gietijzer) of een bakblik
- Diepe pan
- Snijplank
- Koksmes
- Kom
- Vork of garde

Hoe maak je een heerlijke frittata met restjes groenten?

De frittata is oorspronkelijk ontstaan in Italië, als een gerecht dat arme mensen aten om hun overgebleven restjes mee op te maken. Je kunt hier dan ook oneindig veel kanten mee op. Heb je nog wat restjes groenten staan en eieren? Maak er dan een lekkere frittata van. Het maakt eigenlijk niet uit of je het als ontbijt, lunch of diner neemt, op ieder moment van de dag zal het goed smaken!

TIp! Heb je geen ovenbestendige pan? Dan volstaat een taartvorm ook prima. Bekleed de onderkant dan wel met bakpapier and it will do the trick.

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Vul de diepe pan met een flinke laag water en breng dit aan de kook.

Stap 3

Schil de zoete aardappel en snijd deze in blokjes van ongeveer 2 cm.

Stap 4

Voeg de zoete aardappel toe aan de diepe pan wanneer het water kookt en laat ca. 5 minuten koken.

Stap 5

Snipper de rode ui en snijd de knoflook en rode peper fijn.

Tip! Was je handen na het snijden van rode peper, want het kan flink branden wanneer je dit in je ogen of over andere lichaamsdelen wrijft.

Stap 6

Maak de groenten schoon en snijd de prei in ringen, de courgette in kwarten en de champignons in schijfjes.

Stap 7

Zet de ovenbestendige braadpan op het vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en peper.

Stap 8

Voeg de courgette en champignons toe aan de koekenpan en bak deze ca. 5 minuten mee op laag vuur.

Stap 9

Giet de zoete aardappel af en bak deze mee in de braadpan.

Stap 10

Doe na een aantal minuten ook de prei, bladspinazie en knoflook erbij en bak nog tenminste 2 minuten mee.

Stap 11

Breek 6 eieren in de kom. Kluts ze door elkaar met de garde of een vork en voeg wat zout, peper en de geraspte kaas toe.

Stap 12

Proef het groentemengsel in de braadpan en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 13

Giet her eiermengsel erbij in de braadpan en verdeel het goed over de groenten.

Stap 14

Schuif de braadpan in de oven en bak de frittata in ca. 20 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 15

Haal de braadpan uit de oven en laat de frittata een paar minuten nagaren in de pan.

Stap 16

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met een frisse salade.