Rijkgevulde groentefrittata met aardappel
Home / Recepten / Lunch / Rijkgevulde groentefrittata met aardappel
Rijkgevulde groentefrittata met aardappel

Rijkgevulde groentefrittata met aardappel

Lunch
Vegetarisch

4

Portie(s)

20 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 246 calorieën per portie

14,7 gr koolhydraten

16,9 gr eiwitten

12,8 gr vetten

Download het gratis e-book!
Klik hier om jouw gratis e-book te ontvangen!

Ingrediënten

- 6 eieren
- 50 gr Jong belegen kaas 30+ (geraspt)
- 200 gr aardappel
- 150 gr Bladspinazie
- 100 gr Champignons
- 1/3 courgette
- 1/2 prei
- 1 rode ui
- 1/2 peper (je kunt ook meer gebruiken)
- 1 grote teen knoflook
- Olijfolie (om in te bakken)
- Zout
- Peper
- Gerookte paprikapoeder
- 2 tl citroensap

Benodigdheden

- Ovenbestendige braadpan of ovenschaal
- Diepe pan
- Snijplank
- Koksmes
- Kom
- Vork of garde

Hoe maak je een heerlijke frittata met restjes groenten?

De frittata is oorspronkelijk ontstaan in Italië als gerecht dat arme mensen aten om hun overgebleven restjes mee op te maken. Je kunt hier dan ook oneindig veel kanten mee op. Heb je nog wat restjes groenten staan en eieren? Maak er dan een lekkere frittata van. Het maakt eigenlijk niet uit of je het als ontbijt, lunch of diner neemt, op ieder moment van de dag zal het goed smaken!

TIp! Heb je geen ovenbestendige pan? Dan volstaat een ovenschaal ook prima. Bekleed de onderkant dan wel met bakpapier and it will do the trick.

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.

Stap 2

Vul de diepe pan met een flinke laag water en breng dit aan de kook.

Stap 3

Schil de aardappel en snij deze in blokjes van ongeveer 2 cm.

Stap 4

Voeg de aardappel toe aan de diepe pan wanneer het water kookt en laat ca. 5 minuten koken.

Stap 5

Snipper de rode ui en snijd de knoflook en rode peper fijn.

Tip! Was je handen na het snijden van rode peper, want het kan flink branden wanneer je dit in je ogen of over andere lichaamsdelen wrijft.

Stap 6

Maak de groenten schoon en snijd de prei in ringen, de courgette in kwarten en de champignons in schijfjes.

Stap 7

Zet de ovenbestendige braadpan op het vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui en peper.

Stap 8

Voeg de courgette en champignons toe aan de koekenpan en bak deze ca. 5 minuten mee op laag vuur.

Stap 9

Giet de aardappel af en bak deze mee in de braadpan.

Stap 10

Draai na een paar minuten het vuur weer lager en voeg dan ook de prei, bladspinazie, knoflook en het citroensap toe. Bak nog tenminste 2 minuten mee.

Stap 11

Breek de 6 eieren in de kom en kluts ze met de garde door elkaar. Voeg de geraspte kaas en wat zout, peper en gerookte paprikapoeder naar smaak toe.

Stap 12

Proef het groentemengsel in de braadpan en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 13

Giet het eiermengsel erbij in de braadpan en verdeel gelijkmatig over de groenten.

Let op! Heb je geen ovenbestendige braadpan? Verdeel de groenten dan over een ovenschaal en giet het eiermengsel daar vervolgens overheen.

Stap 14

Schuif de braadpan in de oven en bak de frittata in ca. 20 minuten af in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 15

Haal de braadpan uit de oven en laat de frittata een paar minuten nagaren in de pan (of ovenschaal).

Stap 16

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met een frisse salade.