

Roerbakei met zeewierbacon
1
Portie(s)
2 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Bereidingstijd
Koekenpan
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept is
Rijk aan eiwitten
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 159 calorieën per portie
1,8 gr koolhydraten
13,2 gr eiwitten
11 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je roerbakei zonder boter of olie?
Een pan met een goede anti-aanbaklaag is een vereiste in iedere keuken. Het zorgt er namelijk voor dat je eten niet aan de pan blijft plakken en dat je bij het bereiden van sommige gerechten zelfs helemaal geen olie of boter nodig hebt. Zo kun je dit roerei maken zonder de toevoeging van onnodige vetten en dat scheelt aanzienlijk in de calorieportemonnee. De finishing touch van dit roerbakei is afkomstig van de zeewierbacon, die het de lekkere zoute smaak geeft die het verdient.
Tip! Probeer ook eens deze club sandwich met zeewierbacon bij de lunch!
Bereidingswijze
Stap 1
Zet de pan op het vuur en laat deze heet worden.
Stap 2
Breek de eieren in het kommetje en kluts deze door elkaar met een garde of vork.
Stap 3
Bak de zeewierbacon kort in de pan zonder boter of olie tot het groen kleurt.
Stap 4
Bak daarna het roerbakei kort in de pan en blijf (zoals je verwacht bij roerbakei) continu roeren. Draai het vuur op tijd uit, het roerei kan dan nagaren in de hitte van de pan en blijft op deze manier smeuïg.
Stap 5
Haal het roerbakei uit de pan wanneer deze bijna gaar is, maar nog een beetje glanst.
Stap 6
Geniet ervan!
Tip! Serveer het roerbakei met wat hummus en 30+ kaas op een (volkoren) broodje en garneer het met de zeewierbacon.