Roerbakei met zeewierbacon
Home / Recepten / Lunch / Roerbakei met zeewierbacon
Roerbakei met zeewierbacon

Roerbakei met zeewierbacon

Lunch
Vegetarisch

1

Portie(s)

2 minuten

Voorbereiding

5 minuten

Bereidingstijd

Koekenpan

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 159 calorieën per portie

1,8 gr koolhydraten

13,2 gr eiwitten

11 gr vetten

Ingrediënten

- 2 eieren
- 2 gr zeewierbacon
- zout en peper (naar smaak)

Benodigdheden

- Koekenpan met goede anti-aanbaklaag
- Kom
- Garde of vork
- Spatel

Hoe maak je roerbakei zonder boter of olie?

Een pan met een goede anti-aanbaklaag is een vereiste in iedere keuken. Het zorgt er namelijk voor dat je eten niet aan de pan blijft plakken en dat je bij het bereiden van sommige gerechten zelfs helemaal geen olie of boter nodig hebt. Zo kun je dit roerei maken zonder de toevoeging van onnodige vetten en dat scheelt aanzienlijk in de calorieportemonnee. De finishing touch van dit roerbakei is afkomstig van de zeewierbacon, die het de lekkere zoute smaak geeft die het verdient. 

Tip! Probeer ook eens deze club sandwich met zeewierbacon bij de lunch!

Bereidingswijze

Stap 1

Zet de pan op het vuur en laat deze heet worden.

Stap 2

Breek de eieren in het kommetje en kluts deze door elkaar met een garde of vork.

Stap 3

Bak de zeewierbacon kort in de pan zonder boter of olie tot het groen kleurt.

Stap 4

Bak daarna het roerbakei kort in de pan en blijf (zoals je verwacht bij roerbakei) continu roeren. Draai het vuur op tijd uit, het roerei kan dan nagaren in de hitte van de pan en blijft op deze manier smeuïg.

Stap 5

Haal het roerbakei uit de pan wanneer deze bijna gaar is, maar nog een beetje glanst. 

Stap 6

Geniet ervan!

Tip! Serveer het roerbakei met wat hummus en 30+ kaas op een (volkoren) broodje en garneer het met de zeewierbacon.