Tostelet met tomaat en avocado
Home / Recepten / Lunch / Tostelet met tomaat en avocado
Tostelet met tomaat en avocado

Tostelet met tomaat en avocado

Lunch
Vegetarisch

1

Portie(s)

5 minuten

Voorbereiding

5 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 487 calorieën per portie

32 gr koolhydraten

32,1 gr eiwitten

24,5 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 2 sneetjes volkoren brood
- 30 gr jonge 30+ kaas
- 25 gr eetrijpe avocado
- 2 schijven van een trostomaat
- 1 blad ijsbergsla of botersla
- 2 eieren
- 1/4 rode ui
- 1/2 theelepel sesamzaad
- Zout en peper

Benodigdheden

- Koekenpan met goede anti-aanbaklaag
- Kommetje
- Spatel
- Snijplank
- Koksmes

Wat is een tostelet?

Heb je nog nooit gehoord van een tostelet? Ik ook niet om eerlijk te zijn, maar ik voegde de woorden tosti en omelet samen en daar kwam dit bourgondisch fitte gerecht uit. Het is een ware eiwitbom met maarliefst 32,1 gram eiwit. Bovendien zijn de vetten in dit recept voor het overgrote deel gezonde onverzadigde vetten. Je hebt niet eens boter of olie nodig om het te bereiden, want met een koekenpan met goede anti-aanbaklaag kun je zonder extra vet het klusje klaren (en dus niet de boter). 

Je kunt eindeloos varieren met dit recept, dus geef er vooral je eigen draai aan:

Hou je van vis? Probeer dan eens een deze tostelet met een plak gerookte zalm in het midden.

Of wat dacht je van een plak gerookte kipfilet?

Hou je van wat meer pit? Maak je tostelet dan helemaal af met wat pittige jalapeño pepers. 

Bereidingswijze

Stap 1

Breek de eieren in het kommetje, voeg een snufje zout toe en kluts de eieren goed door elkaar met een garde of vork tot er wat luchtbelletjes op het mengsel ontstaan.

Stap 2

Laat de pan zonder olie of boter heet worden.

Stap 4

Giet direct het eiermengsel in de pan en doop de sneetjes brood aan één kant in het eiermengsel en leg de sneden vervolgens andersom in de pan (dus met de gedoopte kant naar boven).

Let op! Zorg er hierbij voor dat de onderkanten van de sneetjes tegen elkaar liggen, zodat je de tostelet uit de pan kan dubbelvouwen op elkaar.

Stap 5

Bestrooi het brood en ei met de sesamzaadjes en wat zout en versgemalen peper naar smaak.

Stap 6

Draai het ei om met de spatel wanneer de bovenkant gaar is.

Stap 7

Beleg het ene sneetje brood met de gesneden tomaat en ui en het andere sneetje met de sla en avocado. Bestrooi de avocado eveneens met wat versgemalen peper.

Stap 8

Vouw de zijkanten van het ei over het brood, leg de plak kaas op één van de broodjes en vouw de broodjes naar elkaar toe op elkaar.

Stap 9

Bak de tostelet aan twee kanten mooi goudbruin en krokant en laat de kaas smelten.

Stap 11

Snijd de tostelet doormidden en geniet ervan!

Tip! Als je de tostelet nog mooier wilt serveren, kun je ook de korstjes aan de zijkant wegsnijden voor een strakke presentatie.