Volkoren club sandwich met zeewierbacon
Home / Recepten / Lunch / Volkoren club sandwich met zeewierbacon
Volkoren club sandwich met zeewierbacon

Volkoren club sandwich met zeewierbacon

Lunch
Carnivoor

1

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

5 minuten

Bereidingstijd

Pan & broodrooster

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 466 calorieën per portie

54 gr koolhydraten

32,8 gr eiwitten

10,1 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 3 sneetjes volkoren brood
- 4 plakjes kipfilet (broodbeleg)
- 1/2 rode ui
- 1/2 trostomaat
- 4 gr zeewierbacon
- 1/4 teentje knoflook
- 1 el Griekse yoghurt (10%)
- 1 ei
- rasp van ca. 1/8 citroen
- Zout en peper
- Dille
- 2 grote bladeren ijsbergsla of botersla

Benodigdheden

- Koekenpan
- Broodrooster of oven
- Koksmes
- Snijplank
- Steelpannetje
- Rasp
- 2 satéprikkers

Hoe maak je een gezonde club sandwich?

Een gezonde club sandwich maak je natuurlijk allereerst met volkoren brood in plaats van wit brood. Maar dan zijn er nog de mayonaise en bacon die een club sandwich ongezond en vet maken. Gelukkig hebben we daar een bourgondisch fitte oplossing voor gevonden. De mayonaise wordt vervangen door een heerlijke sausje van Griekse yoghurt, citroenrasp en dille. De bacon maakt plaats voor zeewierbacon. Ja, je leest het goed: bacon gemaakt van zeewier. De lekkere ziltige smaak geeft deze gezonde club sandwich de finishing touch die het verdient.

Tip! Probeer ook eens dit roerbakei met zeewierbacon bij het ontbijt!

Bereidingswijze

Stap 1

Zet water op in het steelpannetje en kook het eitje hard in ca. 8-10 minuten.

Stap 2

Rooster de boterhammen in de broodrooster.

Stap 3

Zet de koekenpan op het vuur, laat deze heet worden en bak de zeewier tot deze aan beide kanten groen begint te kleuren en knapperig is.

Stap 4

Maak de saus door de Griekse yoghurt te mengen met de citroenrasp, knoflook, een snufje dille en zout en peper naar smaak.

Stap 5

Giet het eitje af en laat deze schrikken onder koud water. Pel het eitje vervolgens en snijd deze in de lengte doormidden.

Stap 6

Beleg de club sandwich achtereenvolgens met de saus, sla, twee plakjes kipfilet, de helft van de zeewier, twee plakjes tomaat en wat ringen van de halve ui.

Stap 7

Leg hier de tweede boterham bovenop en beleg deze in dezelfde volgorde. 

Stap 8

Eindig met de laatste boterham bovenop, waarvan je de onderkant eveneens insmeert met de overgebleven saus.

Stap 9

Leg de twee halve eitjes bovenop en steek de satéprikkers er doorheen.

Stap 10

Snijd de club sandwich diagonaal doormidden en geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met pastinaakfriet uit de oven of deze huisgemaakte aardappelfrieten