Zalmsalade van cottage cheese
Home / Recepten / Lunch / Zalmsalade van cottage cheese
Zalmsalade van cottage cheese

Zalmsalade van cottage cheese

Lunch
Carnivoor

4

Portie(s)

0 minuten

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

Snijden & mengen

Bereidingswijze

Starter

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 217 calorieën per portie

5,9 gr koolhydraten

22,2 gr eiwitten

11,5 gr vetten

Ingrediënten

- 200 gr Gerookte zalm
- 2 bakjes cottage cheese 400 gram in totaal
- 4 theelepels kappertjes
- 4 stengels van een lente-uitje
- 8 cherrytomaatjes
- Het sap van een halve citroen
- 5 gram verse bieslook (bakje)
- Zout (een snufje)
- Peper (een snufje)

Benodigheden

- Snijplank
- Koksmes
- Kom
- Eetlepel

Hoe maak je een zalmsalade die lekker én gezond is?

Een zalmsalade is doorgaans enorm vet, omdat deze wordt gemaakt met o.a. mayonaise. Deze zalmsalade wordt gemaakt met cottage cheese en is daarom rijk aan eiwitten en laag in calorieën. Perfect om te serveren op een broodje bij de lunch of op een toastje bij de borrel.

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de zalm in kleine snippers en de verse bieslook fijn.

Stap 2

Snijd de cherrytomaten in kwarten.

Stap 3

De lente-ui gebruik je niet helemaal. Het meest groene gedeelte gooi je weg of gebruik je als garnering. Snijd dit er vanaf en snijd de lente-ui in dunne ringen.

Stap 4

Voeg de ingrediënten uit de vorige stappen samen met de cottage cheese en kappertjes in het bakje.

Stap 5

Knijp de halve citroen uit zodat al het citroensap zich bij het mengsel voegt.

Stap 6

Roer het geheel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Stap 7

Serveer op een (volkoren) broodje bij de lunch of op een toastje bij de borrel.

Stap 9

Geniet ervan!