Eiwitrijk bananenbrood
Home / Recepten / Ontbijt / Eiwitrijk bananenbrood
Eiwitrijk bananenbrood

Eiwitrijk bananenbrood

Ontbijt
Vegetarisch

18

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

50 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 89 calorieën per portie

13,9 gr koolhydraten

5,2 gr eiwitten

1,3 gr vetten

Ingrediënten

- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 2 el Griekse yoghurt (2% vet)
- 125 gr erythritol (suikervervanger)
- Zout (een snufje)
- 180 gr Speltbloem
- 1 tl Bakpoeder
- 60 gr proteïnepoeder (banaan of vanilles)
- 1 el Kaneel

Benodigdheden

- Blender
- Beslagkom (2x)
- Garde
- Cakevorm
- Lepel
- Zeef

Hoe maak je een heerlijk bananenbrood dat rijk is aan eiwitten?

Wanneer je eens een lekker zoet ontbijtje wil maken is bananenbrood wat mij betreft een perfecte keuze. De rijpe bananen en erythritol geven dit recept de heerlijke zoete smaak waardoor suiker overbodig is. Dit bananenbrood is ook qua proteïne een goede kickstart van de dag, want het bevat maar liefst 5,2 gram eiwit per portie.

Tip! Lekker om te beleggen met bijvoorbeeld pindakaas, of wat dacht je van cottage cheese, halvajam en een snufje kaneel. Varieer zoveel je wil!

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Doe drie bananen in de blender, samen met de eieren en de Griekse yoghurt, en mix er een glad beslag van.

Stap 3

Zeef de speltbloem boven de beslagkom en meng met de kaneel, de erythritol, het bakpoeder, het eiwitpoeder en een snufje zout.

Stap 4

Doe de inhoud van de blender in de andere beslagkom en voeg hier al roerende met de garde de droge ingrediënten aan toe. Blijf roeren tot de klontjes zijn opgelost.

Stap 5

Bekleed de bakvorm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

Stap 6

Knip het bakpapier weg dat uitsteekt boven de randen van de cakevorm.

Stap 7

Strijk de bovenkant glad met de achterkant van je lepel en verdeel de laatste banaan in lange plakjes over de bovenkant van het beslag.

Stap 8

Bak het bananenbrood in 45 minuten gaar in de oven.

Tip! Je kunt checken of je baksel gaar is door er een satéprikker in te steken. Wanneer deze er schoon uitkomt is je baksel gaar.

Stap 9

Laat het bananenbrood buiten de oven nagaren en afkoelen in de cakevorm. 

Stap 10

Geniet ervan!

Tip! Ben je niet van plan het bananenbrood in een dag of twee op te eten? Vries de rest dan in om het te bewaren.