Bourgondisch Bananenbrood
Home / Recepten / Ontbijt / Bourgondisch Bananenbrood
Bourgondisch Bananenbrood

Bourgondisch Bananenbrood

Ontbijt
Vegetarisch

10

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

50 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 206 calorieën per portie

30,4 gr koolhydraten

10,1 gr eiwitten

4,5 gr vetten

Ingrediënten

- 4 rijpe bananen
- 3 eieren
- 2 el Griekse yoghurt (2% vet)
- 3 grote medjool dadels (pitten verwijderen)
- 50 gr Cranberry notenmix
- 180 gr Speltbloem
- 8 gr Bakpoeder
- 2 scheppen eiwitpoeder (banaan, chocolade of vanilles)
- Kaneel (een snufje)

Benodigheden

- Blender
- Beslagkom
- Garde
- Bakvorm
- Lepel

Hoe maak je een heerlijk bananenbrood dat rijk is aan eiwitten?

Wanneer je eens een lekker zoet ontbijtje wil maken is bananenbrood wat mij betreft een perfecte keuze. De rijpe bananen en medjool dadels geven dit recept de heerlijke zoete smaak, waardoor suiker overbodig is. Dit bananenbrood is ook qua proteïne een goede kickstart van de dag, want het bevat maar liefst 10,1 gram eiwit per portie.

Tip! Lekker om te beleggen met bijvoorbeeld pindakaas, of wat dacht je van cottage cheese, halvajam en een snufje kaneel. Varieer zoveel je wil!

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Verwijder de pitten van de dadels en doe deze in kleine stukjes in de blender, samen met 3 van de 4 bananen, de eieren en een snufje kaneel. Mix er een glad beslag van.

Stap 3

Doe het beslag in de beslagkom en roer de speltbloem geleidelijk door het beslag met de garde.

Stap 4

Voeg daarna ook het eiwitpoeder en het bakpoeder toe en roer ook dit met de garde tot een glad beslag.

Stap 5

Voeg als laatste 50 gram cranberry notenmix toe en roer dit door het beslag.

Stap 6

Vet de bakvorm in met een beetje olijfolie of ongezouten roomboter en giet het beslag in de vorm.

Stap 7

Strijk de bovenkant glad met de achterkant van je lepel en verdeel de laatste banaan in plakjes over de bovenkant van het beslag.

Stap 8

Bak het bananenbrood in ca. 40-50 minuten gaar in de oven.

Tip! Je kunt checken of je baksel gaar is door er een satéprikker in te steken. Wanneer deze er schoon uitkomt is je baksel gaar.

Stap 9

Laat het bananenbrood eventjes afkoelen en dan is 'ie klaar om te eten.

Stap 10

Geniet ervan!

Tip! Ben je niet van plan het bananenbrood in een dag of twee op te eten? Vries de rest dan in om het te bewaren.