Gebakken havermout uit de oven
Home / Recepten / Ontbijt / Gebakken havermout uit de oven
Gebakken havermout uit de oven

Gebakken havermout uit de oven

Ontbijt
Vegetarisch

4

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

30 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

de ideale verhouding van macronutriënten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 319 calorieën per portie

34 gr koolhydraten

17 gr eiwitten

12,5 gr vetten

Download het gratis e-book!
Klik hier om jouw gratis e-book te ontvangen!

Ingrediënten

- 1 ei
- 200 ml magere melk
- 100 gr havermout
- 2 el zonnebloemolie
- 1 tl bakpoeder
- 60 gr proteïnepoeder vanille, chocolade of smaakloos
- 1 el pindakaas
- 1 banaan
- 1/2 appel
- 2 tl kaneel snufje
- 2 el erythritol (suikervervanger)

Benodigdheden

- Oven
- Ovenschaal
- Beslagkom
- Garde
- Schilmesje & snijplank
- Spatel of taartschep

Hoe maak je een lekker ontbijt met havermout?

Havermout is op zichzelf geen spannend ingrediënt. Als je elke dag met een bakje pap begint, komt het na verloop van tijd waarschijnlijk je neus uit (hopelijk alleen figuurlijk). Toch is het slim om havermout in je voedingspatroon op te nemen. Het zit vol met voedingsvezels die zorgen voor een lager cholesterolgehalte in het bloed, een lichtere stijging van het bloedsuiker en een langzamere en betere voedselvertering. Gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden om het in je voeding op te nemen dan alleen dat bordje pap. Zo kun je er bijvoorbeeld deze heerlijke ontbijtcake van maken. Daar cake je van op zeker?

Tip! Lekker om te serveren met een eetlepel kwark of Griekse yoghurt en een theelepeltje halvajam.

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Klop de melk, de havermout, de zonnebloemolie, het ei, de erythritol, de pindakaas, het bakpoeder, de proteïnepoeder en de kaneel met de garde tot een glad beslag.

Stap 3

Snij de appel en de banaan in plakjes. Roer de helft van de appel en driekwart van de banaan door het beslag.

Stap 4

Vet de ovenschaal in met wat olijfolie, zonnebloemolie of ongezouten roomboter.

Stap 5

Giet het beslag in de ovenschaal en verdeel de rest van de appel en banaan als garnering over de bovenkant.

Stap 6

Bak de havermout in ca. 30 minuten af in de oven tot deze mooi goudbruin is geworden.

Stap 7

Geniet ervan!