

Gebakken havermout uit de oven
4
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
30 minuten
Bereidingstijd
Oven
Bereidingswijze
Starter
Moeilijkheid
Dit recept bevat
de ideale verhouding van macronutriënten
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 319 calorieën per portie
34 gr koolhydraten
17 gr eiwitten
12,5 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een lekker ontbijt met havermout?
Havermout is op zichzelf geen spannend ingrediënt. Als je elke dag met een bakje pap begint, komt het na verloop van tijd waarschijnlijk je neus uit (hopelijk alleen figuurlijk). Toch is het slim om havermout in je voedingspatroon op te nemen. Het zit vol met voedingsvezels die zorgen voor een lager cholesterolgehalte in het bloed, een lichtere stijging van het bloedsuiker en een langzamere en betere voedselvertering. Gelukkig zijn er nog veel meer mogelijkheden om het in je voeding op te nemen dan alleen dat bordje pap. Zo kun je er bijvoorbeeld deze heerlijke ontbijtcake van maken. Daar cake je van op zeker?
Tip! Lekker om te serveren met een eetlepel kwark of Griekse yoghurt en een theelepeltje halvajam.
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
Stap 2
Klop de melk, de havermout, de zonnebloemolie, het ei, de erythritol, de pindakaas, het bakpoeder, de proteïnepoeder en de kaneel met de garde tot een glad beslag.
Stap 3
Snij de appel en de banaan in plakjes. Roer de helft van de appel en driekwart van de banaan door het beslag.
Stap 4
Vet de ovenschaal in met wat olijfolie, zonnebloemolie of ongezouten roomboter.
Stap 5
Giet het beslag in de ovenschaal en verdeel de rest van de appel en banaan als garnering over de bovenkant.
Stap 6
Bak de havermout in ca. 30 minuten af in de oven tot deze mooi goudbruin is geworden.
Stap 7
Geniet ervan!