Gebakken havermout uit de oven
Home / Recepten / Ontbijt / Gebakken havermout uit de oven
Gebakken havermout uit de oven

Gebakken havermout uit de oven

Ontbijt
Vegetarisch

4

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

30 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

de ideale verhouding van macronutriënten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 319 calorieën per portie

34 gr koolhydraten

17 gr eiwitten

12,5 gr vetten

Ingrediënten

- 1 Ei
- 200 ml Magere melk
- 100 gr Havermout
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 theelepel bakpoeder
- 2 schepjes proteïnepoeder vanille, chocolade of smaakloos
- 1 eetlepel pindakaas
- 1 banaan
- 1/2 appel
- Kaneel snufje

Benodigheden

- Oven
- Ovenschaal
- Beslagkom
- Garde
- Schilmesje & snijplank
- Spatel of taartschep

Hoe maak je een lekker ontbijt met havermout?

Havermout is op zichzelf niet het meest spannende ingrediënt, maar je kunt er veel kanten mee op. Zo kun je er bijvoorbeeld deze deze heerlijke ontbijtcake van maken, om je dag lekker en gezond mee af te trappen!

Tip! Lekker om te serveren met een eetlepel magere kwark en een theelepeltje halvajam.

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Klop met de garde de melk, havermout, zonnebloemolie, het ei, de agavesiroop, pindakaas, bakpoeder, proteïne poeder en een snufje kaneel tot een glad beslag.

Stap 3

Snijd de appel en de banaan in plakjes. Roer de helft van de appel en driekwart van de banaan door het beslag.

Stap 4

Vet de ovenschaal in met wat olijfolie, zonnebloemolie of ongezouten roomboter.

Stap 5

Giet het beslag in de ovenschaal en verdeel de rest van de appel en banaan als garnering over de bovenkant.

Stap 6

Bak de havermout in ca. 30 minuten af in de oven tot deze mooi goudbruin is geworden.

Stap 7

Geniet ervan!