Krachtige havermoutpap met warm fruit en amandel
Home / Recepten / Ontbijt / Krachtige havermoutpap met warm fruit en amandel
Krachtige havermoutpap met warm fruit en amandel

Krachtige havermoutpap met warm fruit en amandel

Ontbijt
Vegetarisch

2

Portie(s)

5 minuten

Voorbereiding

10 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 399 calorieën per portie

45,7 gr koolhydraten

31,9 gr eiwitten

8,7 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 75 gr havermout
- 2 scheppen (scoops) vanille proteïnepoeder
- 1 banaan
- 1 appel
- 2 tl kaneel
- 15 gr geschaafde amandelen
- 350 ml water

Benodigdheden

- Steelpannetje
- Shakebeker

Hoe maak je een lekkere havermoutpap zonder suiker toe te voegen?

Havermout is een enorm voedzaam ingrediënt, maar niet iedereen zal evenveel kunnen genieten van de smaak. Je kunt daardoor al gauw geneigd zijn suiker toe te voegen en daarmee gaat het gezonde effect ervan wel enigzins verloren. Met deze versie van Bourgondisch Fit komen de fruitsuikers van de appel en banaan goed tot hun recht, wat zorgt voor een heerlijk zoete smaak. Daarbij bevat dit ontbijtje naast alle vezels ook nog eens een flinke portie eiwitten om je dag krachtig mee te beginnen. Mogûh!

Tip! Wil je meer ontbijtjes uitproberen met havermout? Probeer dan ook eens deze heerlijke cinnamon crumble

Bereidingswijze

Stap 1

Zet het steelpannetje op laag vuur en laat de pan warm worden.

Stap 2

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine stukjes boven de pan.

Stap 3

Laat de appel een paar minuten bakken op laag vuur en voeg daarna ook de banaan toe in schijfjes van ca. 1 cm dik.

Stap 4

Mix in de tussentijd het proteïnepoeder met 350 ml water in de shakebeker en schud het geheel goed door elkaar tot er geen klonten meer overblijven.

Stap 5

Voeg wanneer de banaan ongeveer gesmolten is de havermout toe aan de pan en giet al roerend de shake erbij.

Stap 6

Voeg een theelepel kaneel toe aan het pannetje en roer het geheel goed door.

Stap 7

Laat het geheel al roerend en rustig pruttelen op het vuur tot de havermoutpap de gewenste dikte heeft bereikt.

Stap 8

Garneer de havermout met de overgebleven kaneel en het amandelschaafsel alvorens deze te serveren.

Stap 9

Geniet ervan!

Tip! Voeg voor de variatie ook eens een handje rozijnen toe.