Krachtige ontbijtkoek van havermout
Home / Recepten / Ontbijt / Krachtige ontbijtkoek van havermout
Krachtige ontbijtkoek van havermout

Krachtige ontbijtkoek van havermout

Ontbijt
Vegetarisch

18

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

45 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 113 calorieën per portie

13,9 gr koolhydraten

8,1 gr eiwitten

2,3 gr vetten

Ingrediënten

- 300 gr havermout
- 100 gr eiwitpoeder (vanille)
- 400 ml magere melk
- 2 eieren
- 4 el agavesiroop
- 1 el kaneel
- 2 el speculaaskruiden
- 6 el erythritol (suikervervanger)
- 2 tl bakpoeder
- Zout (een snufje)

Benodigdheden

- Cakeblik
- Bakpapier
- Blender
- Beslagkom 2x
- Garde
- Zeef

Hoe maak je ontbijtkoek van havermout?

Deze ontbijtkoek van havermout is een krachtig begin van je dag. Met ruim 8 gram eiwitten en slechts 2,3 gram vetten per plak is het een uitstekende eerste uitgave voor je calorieportemonnee. Je hoeft het natuurlijk niet bij het ontbijt te eten. Een plakje in een boterhamzakje is een uitstekend tussendoortje voor onderweg en kan voorkomen dat je onnodig een vette snack koopt buiten de deur. 

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160 graden en maal de havermout in de blender tot meel.

Stap 2

Zeef de havermout boven de beslagkom en meng met alle droge ingrediënten.

Stap 3

Meng de rest van de ingrediënten in de andere beslagkom en klop met de garde stevig door elkaar.

Stap 4

Voeg telkens, met twee eetlepels per keer, al roerende met de garde de droge ingrediënten bij het vloeibare mengsel en klop tot een egaal beslag.

Stap 5

Maak het cakeblik nat met wat water op je vingers en bedek vervolgens met het bakpapier.

Stap 6

Giet het beslag in de cakevorm.

Stap 7

Bak de ontbijtkoek 45 minuten af in de voorverwarmde oven.

Stap 8

Laat de ontbijtkoek buiten de oven nagaren en afkoelen in het bakblik.

Stap 9

Snij de ontbijtkoek in 18 gelijke stukken.

Stap 10

Geniet ervan!