Powerful Protein Pancakes
Home / Recepten / Ontbijt / Powerful Protein Pancakes
Powerful Protein Pancakes

Powerful Protein Pancakes

Ontbijt
Vegetarisch

6

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

10 minuten

Bereidingstijd

Koekenpan

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 133 calorieën per portie

18,1 gr koolhydraten

8,3 gr eiwitten

2,8 gr vetten

Ingrediënten

- 2 bananen (liefst rijp)
- 2 eieren
- 1 schep proteïne poeder (vanille of banaan)
- 70 gr havermout
- 40 ml magere melk
- 1 tl bakpoeder
- kaneel (een snufje)
- zout (een snufje)
- -

Benodigdheden

- Keukenweegschaal
- Beslagkom
- Blender of keukenmachine
- Garde
- Pollepel
- Koekenpan met goede anti-aanbaklaag
- Spatel
- Vork

Hoe maak je lekkere pannenkoeken van havermout zonder boter of olie?

Het ontbijt is voor velen de belangrijkste maaltijd van de dag, dus dan kun je de dag maar beter krachtig beginnen. Deze jongens worden gemaakt van havermout en zijn daardoor super gezond. Er komt bovendien geen olie of boter aan te pas, want je kunt gewoon een pan gebruiken met een goede anti-aanbaklaag. Ze bevatten maar liefst 8,3 gram eiwit per portie en kosten je slechts 133 kcal uit je calorieportemonnee. What a way to start the day!

Bereidingswijze

Stap 1

Doe de havermout in de blender en vermaal het tot havermeel. Zet dit even opzij.

Stap 2

Schil de bananen en prak deze in de beslagkom tot een papperige substantie.

Stap 3

Voeg vervolgens het havermeel, proteïne poeder, de eieren, het zout, bakpoeder en kaneel toe. Roer dit met de garde goed door elkaar tot er een mooi egaal beslag ontstaat.

Stap 4

Voeg vervolgens al roerend telkens een klein scheutje melk toe.

Let op! Het beslag hoeft niet zo dun te zijn als bij normale pannenkoeken, het mag dus best een beetje dik en vooral luchtig blijven.

Stap 5

Zet de pan op het vuur en zorg dat deze goed heet wordt. De eerste pannenkoek mislukt vaak bij de meeste mensen, omdat de pan niet heet genoeg is.

Stap 6

Zet het vuur lager en giet met de pollepel drie kleine pannenkoekjes van het beslag in de pan.

Stap 7

Laat het beslag garen tot er belletjes ontstaan bovenop, dan kun je ze omdraaien met de spatel.

Stap 8

Bak de pannenkoekjes tot ze mooi goudbruin zijn aan beide kanten.

Stap 9

Herhaal dit proces tot al het beslag uit de kom op is.

Stap 10

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met wat gebakken fruit zoals appel of banaan, honing of agavesiroop, of wat dacht je van een frisse lepel Griekse yoghurt met wat halvajam.