Energierepen van dadels en noten
Home / Recepten / Snelle Snack / Energierepen van dadels en noten
Energierepen van dadels en noten

Energierepen van dadels en noten

Snelle Snack
Vegetarisch

10

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 224 calorieën per portie

23,4 gr koolhydraten

11,3 gr eiwitten

9,1 gr vetten

Ingrediënten

- 150 gr Dadels (zonder pit)
- 75 gr Cranberry notenmix
- 100 gr Speltbloem
- 1 Ei
- 30 gr Sesamzaad
- 1 Banaan (rijp)
- 1 tl Kaneel
- 40 gr Ongezouten roomboter
- 2 scoops (scheppen) proteïnepoeder (vanille)
- Een flinke scheut sterke zwarte koffie

Benodigheden

- Oven
- Blender
- Bakvorm of ovenschaaltje
- Beslagkom
- Steelpannetje
- Lepel

Hoe maak je een lekkere energiereep zonder toegevoegde suiker?

We kennen allemaal het inkakmomentje waar je wel even een opkikker kan gebruiken. Energiedranken met veel suikers zijn dan verleidelijk, maar alles behalve gezond (ook niet voor je calorieportemonnee). Een energiereep met daarnaast een kopje zwarte koffie kan wonderen doen. Deze energierepen worden gemaakt met dadels als zoetstof in plaats van suiker en bevatten daardoor slechts 224 calorieën per stuk. Je hebt dadelijk geen behoefte meer aan extra suiker ;-)

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Zet het steelpannetje op het vuur en smelt daarin de ongezouten roomboter.

Stap 3

Doe de dadels (zonder pit) samen met de banaan, het ei en de gesmolten roomboter in de blender en mix er een glad beslag van.

Stap 4

Doe het beslag in de beslagkom en voeg er al roerend met de garde de speltbloem en het proteïne poeder aan toe tot er geen klonten meer overblijven.

Stap 5

Voeg als laatste een scheutje koffie en de cranberry notenmix toe. Roer nog eens goed door. Het beslag hoort enigszins dik te blijven.

Stap 6

Vet de ovenschaal in met boter of olijfolie en giet het beslag er in. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.

Stap 7

Garneer het baksel met de sesamzaadjes door deze uit te strooien over de bovenkant.

Stap 8

Zet de ovenschaal in de oven en bak in ca. 20-25 minuten gaar. Als je er een satéprikker insteekt en deze komt er schoon uit, is het baksel gaar.

Stap 9

Laat de ovenschaal afkoelen en snijd het baksel vervolgens in 10 gelijke repen.

Stap 10

Geniet ervan!