Energierepen van dadels en noten
Home / Recepten / Snelle snack / Energierepen van dadels en noten
Energierepen van dadels en noten

Energierepen van dadels en noten

Snelle snack
Vegetarisch

12

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 175 calorieën per portie

18,8 gr koolhydraten

8,6 gr eiwitten

7 gr vetten

Download het gratis e-book!
Klik hier om jouw gratis e-book te ontvangen!

Ingrediënten

- 150 gr dadels (zonder pit)
- 75 gr cranberry notenmix
- 100 gr speltbloem
- 1 ei
- 100 gr erythritol (suikervervanger)
- 1 banaan (rijp)
- 1 el kaneel
- 40 ml traditionele olijfolie
- 90 gr proteïnepoeder (vanille)
- Een kopje espresso

Benodigdheden

- Oven
- Blender
- Bakvorm of ovenschaaltje
- Beslagkom
- Steelpannetje
- Lepel
- Bakpapier

Hoe maak je een lekkere energiereep zonder toegevoegde suiker?

We kennen allemaal het inkakmomentje waar je wel even een opkikker kan gebruiken. Energiedranken met veel suikers zijn dan verleidelijk, maar alles behalve gezond (ook niet voor je calorieportemonnee). Een energiereep met daarnaast een kopje zwarte koffie kan wonderen doen. Deze energierepen worden gemaakt met dadels en erythritol in plaats van suiker en bevatten daardoor slechts 175 calorieën per stuk. Je hebt dadelijk geen behoefte meer aan extra suiker ;-)

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.

Stap 2

Doe de dadels (zonder pit) samen met de banaan, het ei en de olijfolie in de blender en mix er een glad beslag van.

Stap 3

Doe het beslag in de beslagkom en voeg er al roerend met de garde de speltbloem, de erythritol en het proteïne poeder aan toe tot er geen klonten meer overblijven.

Stap 4

Voeg als laatste de espresso en driekwart van de cranberry notenmix toe. Roer nog eens goed door. Het beslag hoort enigszins dik te blijven.

Stap 5

Maak de ovenschaal vochtig en bekleed deze met bakpapier. Giet vervolgens het beslag er in. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.

Stap 6

Garneer het baksel met de overgebleven notenmix over de bovenkant.

Stap 7

Zet de ovenschaal in de oven en bak in ca. 20-25 minuten gaar. Als je er een satéprikker insteekt en deze komt er schoon uit, is het baksel gaar.

Stap 8

Laat de ovenschaal afkoelen en snijd het baksel vervolgens in 12 gelijke repen.

Stap 9

Geniet ervan!

Stap 10

Je kunt de repen invriezen om te bewaren of uitdelen.