

Havermoutkoekjes met walnoten
10
Portie(s)
5 minuten
Voorbereiding
15 minuten
Bereidingstijd
Oven
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept bevat
veel vezels, vitaminen en gezonde vetten
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 101 calorieën per portie
15,6 gr koolhydraten
2,2 gr eiwitten
3,3 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je lekkere koekjes van havermout?
Havermout blijf ik een fantastisch ingrediënt vinden. Niet alleen omdat het zo gezond is, maar ook omdat je er veel verschillende kanten mee op kunt. Zo kun je er bijvoorbeeld deze krokante kip mee maken, deze cinnamon crumble, maar je kunt er ook heerlijke havermoutkoekjes mee maken. Ze zijn super gezond en zitten boordevol vezels, vitaminen en gezonde vetten. Bovendien bevatten ze maar 101 caloriëen per stuk. Daarmee zijn deze havermoutkoekjes met walnoten prima geschikt als verantwoord tussendoortje voor bij de koffie, fijn hè!
Bereidingswijze
Stap 1
Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden celcius.
Stap 2
Prak de rijpe bananen in de kom en roer de havermout, agavesiroop, kaneel en een snufje zout er doorheen.
Stap 3
Brokkel de walnoten in kleine stukjes en roer deze eveneens door het beslag.
Stap 4
Maak met een lepel ongeveer tien ronde koekjes van ca. 1-2 cm dik op de bakplaat.
Stap 5
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in ca. 15-20 minuten goudbruin.
Stap 6
Haal de koekjes uit de oven en laat ze ca. 30 minuten afkoelen.
Stap 7
Geniet ervan!
Tip! De koekjes zijn het lekkerst om vers op te eten. Wil je ze bewaren? Vries er dan een paar in zodra ze zijn afgekoeld.