Havermoutkoekjes met walnoten
Home / Recepten / Snelle snack / Havermoutkoekjes met walnoten
Havermoutkoekjes met walnoten

Havermoutkoekjes met walnoten

Snelle snack
Vegan

10

Portie(s)

5 minuten

Voorbereiding

15 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

veel vezels, vitaminen en gezonde vetten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 101 calorieën per portie

15,6 gr koolhydraten

2,2 gr eiwitten

3,3 gr vetten

Ingrediënten

- 100 gr havermout
- 2 bananen (liefst rijp)
- 30 ml agavesiroop
- 40 gr walnoten
- 1 tl kaneel
- Zout (een snufje)

Benodigdheden

- Oven
- Bakplaat
- Bakpapier
- Beslagkom
- Vork
- Eetlepel

Hoe maak je lekkere koekjes van havermout?

Havermout blijf ik een fantastisch ingrediënt vinden. Niet alleen omdat het zo gezond is, maar ook omdat je er veel verschillende kanten mee op kunt. Zo kun je er bijvoorbeeld deze krokante kip mee maken, deze cinnamon crumble, maar je kunt er ook heerlijke havermoutkoekjes mee maken. Ze zijn super gezond en zitten boordevol vezels, vitaminen en gezonde vetten. Bovendien bevatten ze maar 101 caloriëen per stuk. Daarmee zijn deze havermoutkoekjes met walnoten prima geschikt als verantwoord tussendoortje voor bij de koffie, fijn hè!

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Prak de rijpe bananen in de kom en roer de havermout, agavesiroop, kaneel en een snufje zout er doorheen.

Stap 3

Brokkel de walnoten in kleine stukjes en roer deze eveneens door het beslag.

Stap 4

Maak met een lepel ongeveer tien ronde koekjes van ca. 1-2 cm dik op de bakplaat.

Stap 5

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de koekjes in ca. 15-20 minuten goudbruin.

Stap 6

Haal de koekjes uit de oven en laat ze ca. 30 minuten afkoelen.

Stap 7

Geniet ervan!

Tip! De koekjes zijn het lekkerst om vers op te eten. Wil je ze bewaren? Vries er dan een paar in zodra ze zijn afgekoeld.