

Banketbakkersroom
6
Portie(s)
5 minuten
Voorbereiding
5 minuten
Bereidingstijd
Pan
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig calorieën
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 51 calorieën per portie
4,6 gr koolhydraten
3,9 gr eiwitten
4,6 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je gezond banketbakkersroom?
Tompoucen, eclairs, vlaaien, soezen: het één is nog lekkerder dan het ander. Wat ze (naast een hoog gehalte aan calorieën) met elkaar gemeen hebben, is dat ze allemaal banketbakkersroom bevatten. Door de volle melk en de hoeveelheid suiker die hierin wordt verwerkt, is het niet bepaald gezond te noemen. Banketbakkersroom bevat al gauw ruim 145 calorieën per 100 gram. Gelukkkig kun je met magere melk en erythritol een heerlijk, en bijna drie keer zo gezond, alternatief maken. Zo kun je alsnog genieten van een heerlijk Bourgondisch Fit gebakje.
Bereidingswijze
Stap 1
Breng 450 ml magere melk in het steelpannetje aan de kook.
Stap 2
Snij het vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap het merg eruit en doe dit samen met het stokje bij de melk.
Stap 3
Roer de overige melk met de eierdooiers, de erythritol en de custard in de beslagkom door elkaar.
Stap 4
Verwijder het vanillestokje wanneer de melk kookt en giet al roerende de helft hiervan erbij in de beslagkom. Roer het geheel goed door elkaar.
Stap 5
Breng de melk in het steelpannetje opnieuw aan de kook en voeg het andere mengsel al roerende eraan toe. Blijf roeren tot de banketbakkersroom is ingedikt.
Stap 6
Haal de pan van het vuur en verdeel de banketbakkersroom over een platte schaal of diep bord zodat het snel kan afkoelen.
Stap 7
Dek de room direct af met vershoudfolie en zorg er daarbij voor dat je de folie tegen de room aandrukt zodat er zich geen vellen kunnen vormen op de room.
Stap 8
Laat de room eerst afkoelen buiten de koelkast en vervolgens in de koelkast. Daarna is de room klaar voor gebruik.