Mexicaanse tomatensalsa
Home / Recepten / Soepen, sauzen & dips / Mexicaanse tomatensalsa
Mexicaanse tomatensalsa

Mexicaanse tomatensalsa

Soepen, sauzen & dips
Vegan

8

Portie(s)

0 minuten

Voorbereiding

10 minuten

Bereidingstijd

Snijden & mengen

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 22 calorieën per portie

3,6 gr koolhydraten

0,7 gr eiwitten

0,5 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 7 zoete trostomaten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- 10 gr verse koriander
- 1/2 rode peper

Benodigdheden

- Koksmes
- Knoflookpers
- Kom

Hoe maak je een gezonde tomatensalsa?

Salsa: je kunt 'm uitstekend dansen, maar eten is misschien nog wel lekkerder. Salsa is eigenijk niets anders dan het Spaanse en Italiaanse woord voor saus. Hoewel saus in onze definitie vaak een gebonden vloeibare substantie betekent, mag deze Mexicaanse salsa niet onderdoen voor een heerlijk bijgerecht, te serveren bij eigenlijk alle gerechten uit de Mexicaanse keuken. Serveer het bijvoorbeeld bij deze malse chicken fajita's of wat dacht je van deze vistaco's? 

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de tomaten, rode peper en rode ui zo fijn mogelijk.

Stap 2

Meng de tomaten in de kom met de ui en peper. Pers het teentje knoflook uit boven de kom en knijp het sap uit de limoen.

Stap 3

Pluk de blaadjes van de koriander en hak deze fijn.

Stap 4

Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.

Stap 5

Geniet ervan!