

Mexicaanse tomatensalsa
8
Portie(s)
0 minuten
Voorbereiding
10 minuten
Bereidingstijd
Snijden & mengen
Bereidingswijze
Simpele starter
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 22 calorieën per portie
3,6 gr koolhydraten
0,7 gr eiwitten
0,5 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een gezonde tomatensalsa?
Salsa: je kunt 'm uitstekend dansen, maar eten is misschien nog wel lekkerder. Salsa is eigenijk niets anders dan het Spaanse en Italiaanse woord voor saus. Hoewel saus in onze definitie vaak een gebonden vloeibare substantie betekent, mag deze Mexicaanse salsa niet onderdoen voor een heerlijk bijgerecht, te serveren bij eigenlijk alle gerechten uit de Mexicaanse keuken. Serveer het bijvoorbeeld bij deze malse chicken fajita's of wat dacht je van deze vistaco's?
Bereidingswijze
Stap 1
Snijd de tomaten, rode peper en rode ui zo fijn mogelijk.
Stap 2
Meng de tomaten in de kom met de ui en peper. Pers het teentje knoflook uit boven de kom en knijp het sap uit de limoen.
Stap 3
Pluk de blaadjes van de koriander en hak deze fijn.
Stap 4
Breng het geheel eventueel op smaak met zout en peper.
Stap 5
Geniet ervan!