Raita (Indiase yoghurtdip)
Home / Recepten / Soepen, sauzen & dips / Raita (Indiase yoghurtdip)
Raita (Indiase yoghurtdip)

Raita (Indiase yoghurtdip)

Soepen, sauzen & dips
Vegetarisch

4

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

0 minuten

Bereidingstijd

Rasp

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 41 calorieën per portie

4,6 gr koolhydraten

4,7 gr eiwitten

0,5 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 1 Komkommer
- 1 Limoen
- 300 gr Magere yoghurt (of magere kwark)
- 5 gr Koriander
- 1 grote teen knoflook
- Zout
- Peper

Benodigdheden

- Rasp
- Kom
- Schone theedoek
- Lepel
- Snijplank
- Koksmes

Hoe maak je een gezonde dip met yoghurt?

Raita is een zeer smaakvolle Indiase yoghurtdip die goed past als frisse tegenhanger voor bijvoorbeeld een pittige curry. Het voordeel van deze dip is dat je 'm kunt eten zonder om te hoeven kijken naar het saldo in je calorieportemonnee. Deze raita bevat namelijk maar 41 calorieën per portie, waarvan slechts 0,5 gram vet. Eindelijk eens een positief dipje!

Bereidingswijze

Stap 1

Rasp de hele komkommer boven de kom.

Stap 2

Doe de komkommerrasp in een schone theedoek en wring het zoveel mogelijk uit boven de gootsteen.

Stap 3

Snijd de koriander en knoflook fijn met het koksmes.

Stap 4

Droog de kom af en vul deze met de uitgewrongen komkommerrasp.

Stap 5

Voeg de yoghurt, koriander en knoflook bij de komkommerrasp in de kom en meng goed door.

Stap 6

Snijd de limoen doormidden en knijp het sap uit boven de kom.

Stap 7

Roer het geheel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Stap 8

Geniet ervan!