Zoete aardappelsoep met rode linzen
Home / Recepten / Soepen, sauzen & dips / Zoete aardappelsoep met rode linzen
Zoete aardappelsoep met rode linzen

Zoete aardappelsoep met rode linzen

Soepen, sauzen & dips
Vegan

6

Portie(s)

20 minuten

Voorbereiding

25 minuten

Bereidingstijd

Pan

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 253 calorieën per portie

34,1 gr koolhydraten

9,8 gr eiwitten

6,4 gr vetten

Ingrediënten

- 400 gr zoete aardappel
- 200 gr gedroogde rode linzen
- 400 gr tomatenblokjes
- 1 gele ui
- 2 tenen knoflook
- 2 blokjes groentebouillon (vegan)
- 10 gr platte peterselie
- 1 el gerookte paprikapoeder
- 1 el kaneel
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl chilipoeder (of naar gewenste mate van pittigheid)
- 3 stengels bleekselderij
- 3 cm verse gember
- 50 gr taugé
- 30 ml olijfolie
- 1500 ml water

Benodigdheden

- Soeppan
- Koksmes
- Snijplank
- Rasp
- Knoflookpers
- Dunschiller

Hoe maak je een smaakvolle soep van zoete aardappel?

Aardappelen zijn enorm veelzijdig. Je kunt ze prakken, stampen, bakken, koken, frituren, poffen, gratineren en je kunt er zelfs een heerlijke soep mee maken. Deze zoete aardappelsoep is daar een smaakvol voorbeeld van en bevat slechts 253 calorieën per kommetje. 

Tip! Probeer ook eens deze gepofte zoete aardappel met verse Italiaanse kruiden

Bereidingswijze

Stap 1

Snipper de ui, was de zoete aardappel en snij deze in blokjes, schil de stengels bleekselderij met de dunschiller en snij in stukjes.

Stap 2

Zet de pan op het vuur met de olijfolie en fruit hierin de ui glazig (doorzichtig).

Stap 3

Voeg de stukjes bleekselderij toe en bak even mee.

Stap 4

Pers de teentjes knoflook uit en rasp de (geschilde) gember en bak dit nog een minuutje mee.

Stap 5

Voeg de tomatenblokjes, de zoete aardappel, de rode linzen, de bouillonblokjes, het water en de specerijen toe en breng het geheel aan de kook.

Stap 6

Laat de soep 25 minuten zachtjes doorkoken met de deksel op de pan.

Stap 7

Schep de soep in kommen en garneer met de taugé en wat fijngesneden peterselie. 

Stap 8

Geniet ervan!