Black Bean Brownies
Home / Recepten / Zoete Zaligheid / Black Bean Brownies
Black Bean Brownies

Black Bean Brownies

Zoete Zaligheid
Vegetarisch

16

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 113 calorieën per portie

15,9 gr koolhydraten

6,3 gr eiwitten

2,6 gr vetten

Ingrediënten

- 1 blikje zwarte bonen 400 gram
- 10 dadels zonder pit
- 2 eieren
- 2 scoops (scheppen) chocolade proteïnepoeder
- 2 theelepels cacaopoeder
- 2 eetlepels vanille-extract
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- Een half kopje (sterke) zwarte koffie

Benodigheden

- Blender of keukenmachine
- Garde
- Beslagkom
- Lepel
- Bakvorm (vierkant, bij voorkeur)
- Oven

Hoe maak je gezonde brownies?

Een brownie is een heerlijke snack, maar wordt gauw een erg dure uitgave voor je calorieportemonnee. Het eten ervan voelt daardoor misschien als zondigen, in plaats van een momentje om van te genieten. Het zit namelijk vol ongezonde suikers en vetten en is daardoor ook hoog in calorieën. Gelukkig heeft Bourgondisch Fit daar de oplossing voor. Deze black bean brownies bevatten slecht 113 calorieën per portie en maar 2,6 gram vet. Een snack waar je dus gerust een extra stukje van kunt nemen, zonder te zondigen!

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Laat de zwarte bonen goed uitlekken en doe ze vervolgens met de dadels (zonder pit), de olijfolie, de eieren, het vanille-extract en de zwarte koffie in de blender en mix er een glad beslag van. 

Stap 3

Doe het geheel in de beslagkom en voeg al roerend met de garde opeenvolgend het proteïnepoeder, cacaopoeder en het bakpoeder toe.

Stap 4

Klop met de garde een glad beslag van de ingrediënten, waar geen klonten in achterblijven.

Stap 5

Vet de bakvorm in met olijfolie of ongezouten roomboter.

Stap 6

Verdeel het beslag over de bakvorm en strijk glad met de achterkant van je lepel.

Stap 7

Bak de brownie in ca. 20 minuten gaar. Je kunt checken of het gaar is door met een satéprikker in de brownie te prikken. Wanneer deze schoon uit het beslag komt is de brownie gaar.

Tip! Persoonlijk vind ik het lekkerder om de brownie net niet helemaal gaar af te bakken. Op deze manier blijft de binnenkant lekker smeuïg. 

Stap 8

Haal de schaal uit de oven en snijd de brownie in 16 gelijke stukken.

Stap 9

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met verse rode vruchten, maar nog lekkerder met dit zelfgemaakte ijs van pindakaas en bevroren banaan.