Broodpudding
Home / Recepten / Zoete Zaligheid / Broodpudding
Broodpudding

Broodpudding

Zoete Zaligheid
Vegetarisch

12

Portie(s)

20 minuten

Voorbereiding

60 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 137 calorieën per portie

24,5 gr koolhydraten

4,4 gr eiwitten

1,6 gr vetten

Ingrediënten

- 400 gr oud volkoren brood
- 250 ml magere melk
- 2 eieren
- 2 rijpe bananen
- 1 appel
- 75 gr verse zachte dadels
- 2 el kaneel
- 2 el vanille extract

Benodigheden

- Beslagkom
- Blender
- Cakevorm
- Bakpapier

Hoe maak je van oud brood weer iets lekkers?

Als ik ergens een hekel aan heb is het om voedsel te verspillen. Ik probeer daarom altijd iets creatiefs te maken met dingen die anders waren weggegooid. Van oud brood kun je natuurlijk wentelteefjes maken, maar als je nu een flinke hoeveelheid hebt kun je er ook deze heerlijke broodpudding van maken. Een lekkernij die je kunt eten als ontbijt, als gebakje bij de koffie of als dessert na een heerlijk dinertje. Bovendien kun je het daarna nog prima een paar dagen bewaren. Lekker en duurzaam dus, lekker duurzaam!

Bereidingswijze

Stap 1

Scheur het brood in kleine stukjes en leg het in de beslagkom.

Stap 2

Maak in de blender een gladde substantie van de dadels, banaan en eieren.

Stap 3

Voeg vervolgens ook de kaneel, het vanille extract en de magere melk toe en mix er een egaal beslag van.

Stap 4

Giet het beslag over het brood, kneed het met je handen goed door elkaar en laat het beslag tenminste 10 minuten inweken op het brood.

Stap 5

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 6

Schil de appel en verwijder het klokhuis.

Stap 7

Snijd de helft van de appel in kleine stukjes en meng dit door het beslag.

Stap 8

Snijd de andere helft van de appel in schijfjes en leg deze opzij. Deze worden gebruikt voor de garnering van de broodpudding.

Stap 9

Bekleed de cakevorm met bakpapier.

Stap 10

Giet het beslag in de cakvorm en strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.

Stap 11

Garneer de broodpudding met de schijfjes appel.

Stap 12

Bak de broodpudding in ca. 55-60 minuten mooi goudbruin in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 13

Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen.

Stap 14

Eet smakelijk!

Tip! Je kunt de broodpudding serveren met wat vers fruit, een laagje pindakaas, halvajam of wat romige Griekse Yoghurt. De pudding is de volgende dag vaak nog het lekkerst, dus geniet er lekker meerdere dagen van!