Gezonde Snickers met extra proteïne
Home / Recepten / Zoetigheid / Gezonde Snickers met extra proteïne
Gezonde Snickers met extra proteïne

Gezonde Snickers met extra proteïne

Zoetigheid
Vegetarisch

10

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

120 minuten

Bereidingstijd

Koelkast

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Gezonde vetten, vezels en proteïne

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 194 calorieën per portie

12,4 gr koolhydraten

9,4 gr eiwitten

11,2 gr vetten

Download het gratis e-book!
Klik hier om jouw gratis e-book te ontvangen!

Ingrediënten

- 100 gr pure chocolade (tenminste 85% cacao)
- 60 gr havermout
- 2 scheppen vanille proteïne poeder (ca. 60 gram)
- 50 gr ongezouten pinda's
- 50 ml magere melk
- 150 gr verse zachte dadels
- Snufje zout

Benodigdheden

- Kleine bakvorm (bijvoorbeeld 20x25 cm)
- Bakpapier
- Beslagkom
- Blender of keukenmachine
- Pannenlikker
- Diepe pan
- Zeef

Hoe maak je gezonde snickers met extra proteïne?

Sommige snacks zijn zo lekker dat je ze voor het behouden van je figuur niet te vaak kunt eten. Dit komt vaak door het hoge gehalte aan suikers en vetten. Dat maakt een snack uiteraard erg lekker, maar ook ongezond en daarom geen gunstige keuze voor het saldo in je calorieportemonnee. Gelukkig kun je met de juiste aanpassingen blijven genieten van heerlijk eten en dat bewijzen ook deze heerlijke Snickers met extra proteïne van Bourgondisch Fit. De basis bestaat uit dadels, havermout en ongezouten pinda's. Daarmee bevatten deze gezonde Snickers diverse vitamines en mineralen, waaronder vitamine B6, magnesium en kalium, maar ze zijn bovenal erg lekker. Have a Snickers!

Bereidingswijze

Stap 1

Maal de havermout in de blender tot havermeel.

Stap 2

Meng het proteïnepoeder in de beslagkom met de gemalen havermout.

Stap 3

Ontpit de dadels en maal deze met de pindakaas, 20 ml magere melk en een snufje zout in de blender tot een glad beslag.

Stap 4

Voeg een kwart van het beslag uit de blender en de overige 30 ml magere melk toe aan het mengsel in de beslagkom en kneed er met je handen een enigszins plakkerig deeg van.

Stap 5

Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg met je vingertoppen over de bodem.

Tip! Blijft het deeg te veel plakken aan je vingers? Maak je vingertoppen dan lichtjes nat onder de kraan om het deeg makkelijker te verspreiden.

Stap 6

Verdeel het overgebleven dadelbeslag met de pannenlikker over de deegbodem.

Stap 7

Verdeel de pinda's over de bakvorm en druk ze met je vingers lichtjes aan.

Stap 8

Zet de bakvorm in de koelkast en laat de Snickers gedurende tenminste twee uur opstijven. 

Stap 9

Vul de diepe pan met een laag water, zet hier de (schone) beslagkom in en laat de chocola hier 'au bain-marie' in smelten. 

Stap 10

Haal de bakvorm uit de koelkast en til de Snickers er met het bakpapier en al voorzichtig uit. Vouw de Snickers in de breedte dubbel over elkaar heen, trek het bakpapier voorzichtig los en snijd er tien gelijke repen van.

Stap 11

Haal de repen één voor één door de gesmolten chocolade en zorg dat alle kanten met een laagje bedekt zijn. 

Stap 12

Leg de repen terug op het bakpapier en laat de chocola hard worden.

Stap 13

Geniet ervan!