

Gezonde Snickers met extra proteïne
10
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
120 minuten
Bereidingstijd
Koelkast
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Gezonde vetten, vezels en proteïne
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 194 calorieën per portie
12,4 gr koolhydraten
9,4 gr eiwitten
11,2 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je gezonde snickers met extra proteïne?
Sommige snacks zijn zo lekker dat je ze voor het behouden van je figuur niet te vaak kunt eten. Dit komt vaak door het hoge gehalte aan suikers en vetten. Dat maakt een snack uiteraard erg lekker, maar ook ongezond en daarom geen gunstige keuze voor het saldo in je calorieportemonnee. Gelukkig kun je met de juiste aanpassingen blijven genieten van heerlijk eten en dat bewijzen ook deze heerlijke Snickers met extra proteïne van Bourgondisch Fit. De basis bestaat uit dadels, havermout en ongezouten pinda's. Daarmee bevatten deze gezonde Snickers diverse vitamines en mineralen, waaronder vitamine B6, magnesium en kalium, maar ze zijn bovenal erg lekker. Have a Snickers!
Bereidingswijze
Stap 1
Maal de havermout in de blender tot havermeel.
Stap 2
Meng het proteïnepoeder in de beslagkom met de gemalen havermout.
Stap 3
Ontpit de dadels en maal deze met de pindakaas, 20 ml magere melk en een snufje zout in de blender tot een glad beslag.
Stap 4
Voeg een kwart van het beslag uit de blender en de overige 30 ml magere melk toe aan het mengsel in de beslagkom en kneed er met je handen een enigszins plakkerig deeg van.
Stap 5
Bekleed de bakvorm met bakpapier en verdeel het deeg met je vingertoppen over de bodem.
Tip! Blijft het deeg te veel plakken aan je vingers? Maak je vingertoppen dan lichtjes nat onder de kraan om het deeg makkelijker te verspreiden.
Stap 6
Verdeel het overgebleven dadelbeslag met de pannenlikker over de deegbodem.
Stap 7
Verdeel de pinda's over de bakvorm en druk ze met je vingers lichtjes aan.
Stap 8
Zet de bakvorm in de koelkast en laat de Snickers gedurende tenminste twee uur opstijven.
Stap 9
Vul de diepe pan met een laag water, zet hier de (schone) beslagkom in en laat de chocola hier 'au bain-marie' in smelten.
Stap 10
Haal de bakvorm uit de koelkast en til de Snickers er met het bakpapier en al voorzichtig uit. Vouw de Snickers in de breedte dubbel over elkaar heen, trek het bakpapier voorzichtig los en snijd er tien gelijke repen van.
Stap 11
Haal de repen één voor één door de gesmolten chocolade en zorg dat alle kanten met een laagje bedekt zijn.
Stap 12
Leg de repen terug op het bakpapier en laat de chocola hard worden.
Stap 13
Geniet ervan!