Black Bean Brownies
Home / Recepten / Zoetigheid / Black Bean Brownies
Black Bean Brownies

Black Bean Brownies

Zoetigheid
Vegetarisch

16

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

20 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 64 calorieën per portie

3,6 gr koolhydraten

5,3 gr eiwitten

2,5 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 1 blikje zwarte bonen (400 gram)
- 125 erythritol (suikervervanger)
- 2 eieren
- 2 scoops (scheppen) chocolade proteïnepoeder
- 2 theelepels cacaopoeder
- 2 eetlepels vanille-extract
- 2 theelepels bakpoeder
- 2 eetlepels olijfolie
- Een half kopje (sterke) zwarte koffie
- 1 el kaneel
- 1/2 tl chilipoeder
- Zout (een snufje)

Benodigdheden

- Blender of keukenmachine
- Garde
- Beslagkom (2x)
- Lepel
- Bakvorm
- Oven
- Bakpapier

Hoe maak je gezonde brownies?

Een brownie is een heerlijke snack maar wordt gauw een erg dure uitgave voor je calorieportemonnee. Het eten ervan voelt daardoor misschien als zondigen in plaats van een momentje om van te kunnen genieten. Brownies zitten namelijk vol suikers en vetten en zijn daardoor ook hoog in calorieën. Gelukkig heeft Bourgondisch Fit daar de oplossing voor. Deze black bean brownies bevatten slechts 64 calorieën per portie en maar 2,5 gram vet. Een snack waar je dus gerust een extra stukje van kunt nemen, zonder te zondigen!

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Laat de zwarte bonen goed uitlekken en doe ze vervolgens met de olijfolie, de eieren, het vanille-extract en de zwarte koffie in de blender en mix er een glad beslag van. 

Stap 3

Meng in de ene beslagkom alle droge ingrediënten door elkaar en doe de natte ingrediënten uit de blender in de andere kom.

Stap 4

Voeg al roerende met de garde de droge ingrediënten toe aan de beslagkom met de natte ingrediënten. Blijf kloppen tot er geen klonten meer achterblijven in het beslag.

Stap 5

Maak de bakvorm nat en bekleed vervolgens met het bakpapier.

Stap 6

Verdeel het beslag over de bakvorm en knip de randen van het bakpapier weg die boven de bakvorm uitsteken.

Stap 7

Bak de brownie 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 8

Laat de brownie 5 minuten nagaren buiten de oven.

Stap 9

Snij de brownie in 16 gelijke stukken.

Stap 10

Geniet ervan!

Tip! Lekker om te serveren met wat verse aardbeien en een lepel Griekse yoghurt. Of wat dacht je van dit ijs van pindakaas en bevroren banaan.