Bramenmuffins van magere kwark
Home / Recepten / Zoetigheid / Bramenmuffins van magere kwark
Bramenmuffins van magere kwark

Bramenmuffins van magere kwark

Zoetigheid
Vegetarisch

12

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

25 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Simpele starter

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 117 calorieën per portie

13,9 gr koolhydraten

6,7 gr eiwitten

3,9 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 150 gr Speltmeel
- 250 gr Magere kwark
- 2 eieren
- 40 gr Ongezouten roomboter
- 1 schep proteïnepoeder (vanille, chocolade of smaakloos)
- 100 gr Bramen (diepvries)
- 2 appels (jonagold of elstar)
- 3 el Agavesiroop
- 2 tl Bakpoeder
- 1 el Kaneel
- Zout (snufje)

Benodigdheden

- Steelpannetje
- Beslagkom
- Garde
- Rasp
- Kommetje
- Muffin bakvorm (genoeg voor 12 muffins)
- 12 muffinpapiertjes
- Vork
- Oven

Hoe maak je een lekkere muffin met weinig vet?

Een muffin bij het ontbijt klinkt misschien als een hele rare keuze, maar met een goede kop koffie is dit de perfecte start van je dag. Bovendien sta je niet gelijk 3-0 achter in je calorieportemonnee, want deze bramenmuffins van magere kwark bevatten maar 117 calorieën per stuk en slechts 3,9 gram vet. Zo kun je er ook altijd nog eentje extra meenemen voor tussendoor. 

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden celcius.

Stap 2

Schil de appels, verwijder het klokhuis en rasp ze boven het kommetje.

Stap 3

Smelt de roomboter in het steelpannetje.

Stap 4

Breek de eieren in het kommetje en voeg ook de agavesiroop, kwark en roomboter toe. Roer met de garde door elkaar tot er een glad mengsel ontstaat.

Stap 5

Voeg het speltmeel toe aan de beslagkom samen met het proteïne poeder, bakpoeder, kaneel en een snufje zout. Roer door elkaar met de garde.

Stap 6

Voeg langzaam en al roerende met de garde het kwark-mengsel toe tot er een glad beslag ontstaat.

Stap 7

Het beslag is nu klaar en kan bijna worden verdeeld over de bakvorm. Verdeel hiervoor eerst de muffinpapiertjes over de openingen in de bakvorm.

Stap 8

Verdeel vervolgens het beslag over de 12 papiertjes, duw zachtjes bij iedere muffin een braam midden in het beslag en strijk de bovenkant weer glad. Leg vervolgens nog één braam bovenop iedere muffin.

Stap 9

Zet de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak in ca. 25 minuten gaar.

Tip! Je kunt met een satéprikker checken of de muffins gaar zijn door deze in de muffin te prikken. Komt deze er schoon uit? Dan zijn ze gaar en kun je ze uit de oven halen. 

Stap 10

Laat de muffins even afkoelen op het aanrecht.

Stap 11

Geniet ervan!

Tip! Vries de overige muffins in en haal de avond van tevoren een muffin uit de vriezer om te ontdooien, heerlijk voor bij je eerste kopje koffie.