Gezonde churros uit de oven
Home / Recepten / Zoetigheid / Gezonde churros uit de oven
Gezonde churros uit de oven

Gezonde churros uit de oven

Zoetigheid
Vegetarisch

4

Portie(s)

10 minuten

Voorbereiding

12 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept is

Rijk aan eiwitten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 199 calorieën per portie

12,7 gr koolhydraten

10,9 gr eiwitten

8,4 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 70 gr havermout
- 30 gr proteïnepoeder (vanille)
- 20 ml vanille aroma
- 25 ml traditionele olijfolie
- 50 gr erythritol (suikervervanger)
- 1 ei
- 2 el kaneel
- 100 ml magere melk
- 20 gr custard
- Zout (een snufje)

Benodigdheden

- Blender
- Bakplaat
- Bakpapier
- Spuitzak met spuitmondje
- Beslagkom 2x
- Zeef
- Steelpannetje

Hoe maak je gezonde churros?

Churros zijn eigenlijk een soort Spaanse donuts. Net als de normale donut is deze snack doorgaans erg vet omdat ze worden gefrituurd. Deze bourgondisch fitte versie wordt echter bereid in de oven en bevat naast havermout ook nog eens een dosis eiwitten van het proteïnepoeder. ¡Ay, caramba!

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 160 graden, bekleed de bakplaat met bakpapier en maal de havermout in de blender tot havermeel. 

Stap 2

Zeef de havermeel boven de beslagkom en roer hier 30 gram erythritol, 1 el kaneel en de rest van de droge ingrediënten doorheen.

Stap 3

Meng de natte ingrediënten in de andere beslagkom met de garde tot een geheel.

Stap 4

Voeg al roerende telkens een eetlepel van de droge ingrediënten bij het natte beslag. Herhaal dit tot alle ingrediënten zijn gemengd.

Let op! Voeg geen extra ingrediënten toe. Het beslag zal nog indikken in de volgende stap. 

Stap 5

Warm het natte beslag al roerende op in het pannetje en blijf roeren tot het is ingedikt. 

Stap 6

Giet het beslag in de spuitzak en spuit de churros op de bakplaat. 

Stap 7

Bak de churros 10 tot 12 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Stap 8

Meng in de tussentijd de rest van de erythritol en de overgebleven kaneel door elkaar in een bakje.

Stap 9

Haal de churros uit de oven, maak ze lichtjes vochtig met water en bestrooi rijkelijk met de kaneel-'suiker'.

Stap 10

Geniet ervan!