

Healthy red velvet cake
12
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
30 minuten
Bereidingstijd
Oven
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Weinig vet
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 168 calorieën per portie
17,6 gr koolhydraten
10,1 gr eiwitten
5,8 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je een gezonde red velvet cake?
Een gezonde red velvet? Daar cake je van op, of niet? Hij is zó gezond dat je zelfs een stukje als ontbijt zou kunnen nemen met een heerlijk vers kopje koffie. Wat maakt deze red velvet cake zo gezond, vraag je? Nou, hij wordt gemaakt met onder andere havermout, rode biet, Griekse yoghurt, erythritol in plaats van suiker, banaan en ook nog eens extra proteïnepoeder. Smaakvoller krachtvoer bestaat er bijna niet!
Bereidingswijze
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Stap 2
Maal de havermout in de blender tot havermeel en zeef het boven de beslagkom.
Stap 3
Voeg vervolgens het bakpoeder, het proteïnepoeder en 150 gram erythritol toe en roer de droge ingrediënten met de garde door elkaar.
Stap 4
Maal vervolgens de rode biet (en eventueel wat bietensap) met de rijpe bananen en drie eieren in de blender tot een gladde substantie.
Stap 5
Voeg al kloppend met de garde het bietenmengsel bij de droge ingrediënten in de beslagkom en blijf kloppen tot er geen klonten achterblijven in het beslag.
Stap 6
Bedek de bodem van de springvormen met bakpapier en vet de randen in met een beetje boter of olie.
Stap 7
Verdeel het beslag over de twee springvormen en bak deze in 10-15 minuten gaar in de oven.
Heb je slechts één springvorm in huis? Bak dan gewoon in twee etappes in dezelfde springvorm.
Stap 8
Maak in de tussentijd het yoghurtmengsel door de Griekse yoghurt te mengen met de rasp van een hele citroen, het merg van het vanillestokje, 20 gram honing, 50 gram erythritol en het eiwit van één ei.
Stap 9
Haal de cake uit de oven en laat deze afkoelen op het aanrecht.
Stap 10
Maak in de tussentijd de frosting voor de cake. Maal hiervoor eerst 100 gram erythritol in de schone blender tot poedersuiker.
Stap 11
Zeef de poedersuiker boven de schone beslagkom en klop vervolgens met de garde het sap van een halve citroen en het eiwit van het overgebleven ei er doorheen. Blijf kloppen tot er een dikke glanzende frosting ontstaat.
Stap 12
Dan is het nu tijd om de cake op te gaan maken. Verdeel de helft van het yoghurtmengel met de pannenlikker over de bovenkant van de eerste cakelaag.
Stap 13
Leg de tweede cakelaag bovenop de eerste en herhaal de vorige stap met de overgebleven yoghurt.
Stap 14
Verdeel de frosting (het poedersuikermengsel) met de pannenlikker gelijkmatig over de bovenkant en zijkanten van de cake.
Stap 15
Garneer de cake met de granaatappelpitjes en laat de cake in de koelkast staat tot je 'm serveert.
Stap 16
Geniet ervan!