Pindarotsjes met proteïne
Home / Recepten / Zoetigheid / Pindarotsjes met proteïne
Pindarotsjes met proteïne

Pindarotsjes met proteïne

Zoetigheid
Vegetarisch

25

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

30 minuten

Bereidingstijd

Au bain-marie

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Gezonde vetten

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 136 calorieën per portie

4,4 gr koolhydraten

6,2 gr eiwitten

10 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 400 gr ongezouten pinda's
- 100 gr pure chocolade (85% cacao)
- 2 scheppen chocolade proteïnepoeder (ca. 60 gram)
- 140 ml magere melk (of een plantaardig alternatief zoals sojamelk)

Benodigdheden

- Koekenpan
- Diepe pan
- Beslagkom
- Garde
- Bakpapier

Hoe maak je pindarotsjes met extra proteïne?

Een pindarots in de branding? Het bestaat echt! Deze pindarotsjes worden namelijk gemaakt met een coating van pure chocolade en proteïnepoeder. Daarnaast bevatten pinda's een hoog gehalte aan gezonde onverzadigde vetten, ijzer, vitamine B, vitamine E en ze helpen bij het verlagen van het slechte LDL-cholesterol en het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten. Geniet ervan, je verdient het!

Tip! Probeer ook eens deze gezonde Snickers met extra proteïne.

Bereidingswijze

Stap 1

Rooster de pinda's in de koekenpan zonder boter of olie tot ze goudbruin kleuren. Schud ze regelmatig om zodat ze niet aanbranden.

Stap 2

Vul de diepe pan met een laag water en zet deze op laag vuur. Zet de beslagkom in de diepe pan en laat de chocola er 'au bain-marie' in smelten. 

Stap 3

Roer het proteïnepoeder, de melk en de erythritol stapsgewijs met de garde door de gesmolten chocolade en roer tot een gelijke gesmolten substantie.

Stap 4

Voeg dan de pinda's toe en roer tot alle pinda's met een laagje chocolade zijn bedekt. 

Stap 5

Schep met een lepel ca. 25 pindarotsjes op het bakpapier.

Stap 6

Laat de pindarotsjes ca. 30 minuten opstijven in de vriezer.

Stap 7

Geniet ervan!