

Pindarotsjes met proteïne
25
Portie(s)
15 minuten
Voorbereiding
30 minuten
Bereidingstijd
Au bain-marie
Bereidingswijze
Handige hobbykok
Moeilijkheid
Dit recept bevat
Gezonde vetten
Voedingswaarde
Dit gerecht bevat 136 calorieën per portie
4,4 gr koolhydraten
6,2 gr eiwitten
10 gr vetten

Ingrediënten
Benodigdheden
Hoe maak je pindarotsjes met extra proteïne?
Een pindarots in de branding? Het bestaat echt! Deze pindarotsjes worden namelijk gemaakt met een coating van pure chocolade en proteïnepoeder. Daarnaast bevatten pinda's een hoog gehalte aan gezonde onverzadigde vetten, ijzer, vitamine B, vitamine E en ze helpen bij het verlagen van het slechte LDL-cholesterol en het verlagen van het risico op hart- en vaatziekten. Geniet ervan, je verdient het!
Tip! Probeer ook eens deze gezonde Snickers met extra proteïne.
Bereidingswijze
Stap 1
Rooster de pinda's in de koekenpan zonder boter of olie tot ze goudbruin kleuren. Schud ze regelmatig om zodat ze niet aanbranden.
Stap 2
Vul de diepe pan met een laag water en zet deze op laag vuur. Zet de beslagkom in de diepe pan en laat de chocola er 'au bain-marie' in smelten.
Stap 3
Roer het proteïnepoeder, de melk en de erythritol stapsgewijs met de garde door de gesmolten chocolade en roer tot een gelijke gesmolten substantie.
Stap 4
Voeg dan de pinda's toe en roer tot alle pinda's met een laagje chocolade zijn bedekt.
Stap 5
Schep met een lepel ca. 25 pindarotsjes op het bakpapier.
Stap 6
Laat de pindarotsjes ca. 30 minuten opstijven in de vriezer.
Stap 7
Geniet ervan!