Suikervrije meringue schuimpjes
Home / Recepten / Zoetigheid / Suikervrije meringue schuimpjes
Suikervrije meringue schuimpjes

Suikervrije meringue schuimpjes

Zoetigheid
Vegetarisch

15

Portie(s)

15 minuten

Voorbereiding

120 minuten

Bereidingstijd

Oven

Bereidingswijze

Handige hobbykok

Moeilijkheid

Dit recept bevat

Weinig calorieën en geen vet

Voedingswaarde

Dit gerecht bevat 7 calorieën per portie

0,4 gr koolhydraten

1,1 gr eiwitten

0 gr vetten

Bourgondisch Fit boek
Bestel nu de Bijbel voor een fitte bourgondiër

Ingrediënten

- 3 eiwitten
- 125 gr erythritol (suikervervanger)
- 1 tl citroen
- Zout (een snufje)

Benodigdheden

- Beslagkom
- Garde of klopper
- Bakpapier
- Ovenplaat
- Spatel of pannenlikker

Hoe maak je suikervrije meringue schuimpjes?

Meringiue is een heerlijk zoet schuimpje dat wordt gemaakt van stijf geklopt eiwit en een hoop suiker. De suiker maakt het doorgaans erg ongezond, maar gelukkig kun je dit simpelweg vervangen door erythritol (suikervervanger) en je hebt een bourgondisch-fitte versie. Luchtig, zoet en helemaal zonder vet!

Tip! Vervang de eiwitten door het vocht uit een blikje kikkererwten (ook wel bekend als aquafaba) voor een vegan variant.

Bereidingswijze

Stap 1

Haal de bakplaat uit de oven, bekleed deze met bakpapier en verwarm de oven voor op 100 graden.

Stap 2

Snijd de citroen doormidden en ontvet de beslagkom en garde of klopper door er met de binnenkant van de citroen overheen te wrijven.

Stap 3

Scheid de eieren en doe daarbij het eiwit in de beslagkom en houd het eigeel apart in het kleine kommetje.

Stap 4

Rasp de schil van de citroen en meng dit met de erythritol in een bakje.

Let op! Bij het raspen van de citroen wil je alleen het gele gedeelte meeraspen. Het witte smaakt namelijk erg bitter en dat is niet de bedoeling in dit gerecht.

Stap 5

Pers de citroenen uit en voeg een theelepel citroensap toe aan het eiwit samen met een snufje zout.

Stap 6

Klop het eiwit vervolgens met de garde of klopper luchtig en stijf tot er een soort pieken in het beslag achterblijven.  

Stap 7

Meng het erythritol mengsel met een spatel of pannenlikker voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten.

Let op! Zorg dat je niet te lang blijft roeren, want het eiwit moet zijn luchtige structuur behouden en niet inzakken.

Stap 8

Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel het eiwitbeslag in toefjes over de bakplaat.

Stap 9

Droog de meringue schuimpjes ca. 2 uur in de voorverwarmde oven.

Stap 10

Laat het deurtje van de oven dicht, terwijl de meringue afkoelt in de oven.

Stap 11

Geniet ervan!